SGC'de Matur Yeniden Baskan

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti olagan genel kurulunda Sezai Matur yeniden baskanliga seçildi. Kongrede konusan Matur, “Gazeteci, radyocu, televizyoncu, internetçi kim varsa cemiyetimiz üyesi olsunlar istiyoruz, bunun için de tüm kapilarimizi sonuna kadar açiyoruz” dedi.

SGC'de Matur Yeniden Baskan
Sakarya Gazeteciler Cemiyet Olagan Genel Kurulu, cemiyetin toplanti salonunda gerçeklestirildi.

Gazetecilerin yogun ilgi gösterdigi genel kurulda mevcut baskan Sezai Matur, yeniden baskanliga seçildi. Genel Kurulda konusan SGC Baskani Matur, geçen dönem seçimin ardindan yogun bir sekilde hayirli olsun ziyaretleri yaptiklarini belirterek, “3 yilik görev süresi içinde meslegimiz için anlamli günlerde yayinladigimiz basin bildirileriyle sorunlarimiza dikkat çekmeye çalisip kamuoyunu bilgilendirdik. Çikarilan ve kamuoyunda Dezenformasyon Yasasi olarak bilinen yasa sürecinde, yasayla ilgili düsüncelerimizi milletvekillerimize ve üst kurulusumuz olan TGF’ye ilettik” dedi.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin Sakarya basini için büyük bir çati örgütü oldugunu vurgulayan SGC Baskani Matur, “Ilimizde faaliyet gösteren, diger meslek örgütlerinin hiçbirini ötekilestirmeden, sadece meslek çikarlarini koruyan ve meslegin gelisimini en büyük hedef olarak gören bir anlayisa sahiptir. Mülkiyeti bize ait olan Sakarya Basin Merkezi, Cemiyet idare binasiyla ve kiracimiz olan Basin Ilan Kurumu’yla Türkiye’ye örnek gösterilen bir merkez durumda. Bunun haricinde sahip oldugumuz degeri giderek artan arsamiz da Cemiyetimiz adina büyük bir güvence. En kisa zamanda üzerine insa edecegimiz is merkezi de Cemiyetimiz için önemli bir kira geliri olusturacak. Bu büyük ve güçlü cemiyet, cemiyet üyelerimiz ve meslektaslarimiz için gurur kaynagi olurken, bazilarini da rahatsiz ediyor” diye konustu.



“Cemiyete üye olsunlar”

Matur, “Her dönemde, cemiyetimizi içimize nifak sokarak ele geçirmeye çalisanlar oldu. Buna direndikçe her firsatta bölüp parçalayarak birligimizi bozmaya, gücümüzü kirmaya çabaladilar. Biz bölündükçe bundan keyif aldilar. Ben her firsatta Sakarya Gazeteciler Cemiyeti’nin bir çati örgüt oldugunu söylüyor ve Sakarya’da gazetecilik faaliyetinde bulunan her kim varsa bu çati altina girmeye davet ediyorum. Gazeteci, radyocu, televizyoncu, internetçi, ajansci kim varsa cemiyetimiz üyesi olsunlar istiyoruz, bunun için de tüm kapilarimizi sonuna kadar açiyoruz. Buradan diger meslek örgütlerinde bulunan tüm arkadaslarimiza seslenmek istiyorum. Gelin bu çati altinda bulusalim. Bu büyük çatinin gölgesi hepimize yeter. Bir arada oldugumuzda emin olun, sesimiz çok daha gür çikar. RATED üyesi, Birlik üyesi, DIJIMED veya baska hangi dernege üye olursa olsun, kim bizim çatimiz altina girmek isterse kapimizin açik oldugunu belirtmek istiyorum. Bunu söylerken, oralari kapatin demiyorum. Isteyen orda da olsun” seklinde konustu.



“Istisareye önem verdik”

Cemiyeti her ortamda en iyi sekilde temsil etmeye çalistiklarini aktaran Sezai Matur, “Ben ve arkadaslarim hiçbir zaman en iyiyi biz biliyoruz demedik. Elestiriye, istisareye hep önem verdik. Iyi niyetle yapilan her elestiri basimizin taci. Ama nifak sokmak adina, ortaligi karistirmak adina yapilanlara, izin vermeyiz. Toparlamak gerekirse geçen 3 yila yakin süre içinde Cemiyetimizi her ortamda en güzel sekilde temsil etmeye çalistik. Bu güzel sehirde meslektaslarimizin iyi ve kötü gülerinde yanlarinda olmaya çalistik. Bundan sonra da olmaya devam edecegiz. Biz bir ve beraber olursak çok daha güçlü oluruz. Bu sehir de, bu cemiyet de hepimizin. Ötekilestirmeden, ayristirmadan gelip hep birlikte sehrimize, cemiyetimize de sahip çikalim” ifadelerini kullandi.

Matur yeniden seçildi

Konusmalarin ardindan yapilan kongrede mevcut baskan Sezai Matur ve Günay Yazicioglu’nun listeleri yaristi. Kongrede Sezai Matur 42 oyla yeniden baskanliga seçildi. Matur’un rakibi Günay Yazicioglu 16 oyda kaldi. Cemiyet üyeleri daha sonra hep birlikte yemek yedi. Sezai Matur’un yönetiminde ise su isimler yer aldi; Mehmet Murat Uygun, Güven Hasbas, Hüseyin Bahar, Hasan Coskun, Sedat Balta, Mustafa Kaya, Emre Erdem Yildirim, Ibrahim Sener Sak. Yönetim Kurulu Yedek ise; Mine Yildirim, Melike Kobas, Ismail Erken, Serkan Özay ve Huriye Bolazar isimlerinden olustu.
Kaynak: İHA