Kumluca'da Baspehlivan Fatih Atli

Kumluca Belediyesi tarafindan, bu yil 25.’si düzenlenen Tarim ve Seracilik Festivali kapsaminda gerçeklestirilen yagli pehlivan güreslerinde baspehlivan, Fatih Atli oldu.

Kumluca'da Baspehlivan Fatih Atli
Kumluca Sehir Stadi’nda gerçeklestirilen güreslere, farkli illerden yaklasik bin 238 güresçi katildi.

Güreslerde 70’i baspehlivan olmak üzere 13 kategoride sporcular, rakipleriyle mücadele etti. Güresleri yaklasik 7 bin güressever izledi. Güresler günün erken saatlerinde baslamasina ragmen güresen pehlivan sayisinin çok olmasindan dolayi gece saat 22.30’da sona erdi. Açik arttirma usulü ile yapilan agalik yarismasinda 3 milyon 7 bin TL veren sebze ve meyve komisyonculugu yapan Ercan Sabur, güres agasi oldu.

Kumluca Yagli Pehlivan Güresleri Tertip Komitesi Baskani ve Kumluca Belediye Baskani Mesut Avcioglu, "Yagli pehlivan güreslerimiz, Türk tarihinin, Türk kültürünün, Türk geleneklerinin en önemli unsurlarindandir. Bu yüzden de Dünya Kültür Mirasi’nin içinde yerini almistir. Kendi içinde özelligi, güzelligi ve kurallari olan bir spor dalidir. Kumluca Güresleri’nin sezonun ilk güresi olmasindan dolayi pehlivanlarimiz yil içinde yaptigi çalismalarin sonuçlarini, bu güreslerde ortaya koymaktadir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Güreslerin finalinde Kirkpinar baspehlivanlarindan Fatih Atli ve Enes Dogan karsi karsiya geldi. Müsabakanin ilk 15 dakikalik bölümünde her iki baspehlivan da birbiriyle kontrollü bir sekilde mücadele etti. Daha sonra atak yapan Fatih Atli, rakibini yenerek 25. Kumluca Yagli Güresleri’nde baspehlivanligi kazandi.
Kaynak: İHA