Ekiplerin Inci Kefali Mesaisi Basladi

Van Tarim ve Orman Müdürlügü ile güvenlik güçleri, tatli sulara göç etmeye baslayan inci kefalini kaçak avcilara karsi korumak için yogun mesaiye basladi.

Ekiplerin Inci Kefali Mesaisi Basladi
Van Gölü Havzasi’nda yaklasik 15 bin kisinin ekmek kapisi olan inci kefali baliklari, üremek için tatli sulara göç etmeye basladi.

Tatli sularda akintinin tersine yüzerek akarsulara akin eden inci kefalleri, göç sirasinda boylarini asan engelleri adeta uçarcasina asiyor. Bu sirada izleyene görsel sölen sunan inci kefalinin korunmasi için Tarim ve Orman Il Müdürlügü, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve zabita ekipleri, 7 gün 24 saat esasli nöbet tutuyor. Tarim ve Orman Il Müdürlügü Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Muhammet Demir öncülügündeki ekipler, Van Gölü’ne dökülen akarsularda geceli gündüzlü denetim yapiyor.

Konuya iliskin konusan Balikçilik ve Su Ürünleri Sube Müdürü Muhammet Demir, inci kefali baliklarinin tatli sulara giris yapmaya basladigini belirtti.

Bu yil yagislarin fazla olmasiyla debisi artan akarsularda yogun bir göç beklediklerini ifade eden Sube Müdürü Demir, göç sonucunda yüksek verim beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA