Özel Çocuklara Umut Oluyorlar

Esenyurt Belediyesi, dogustan ögrenme güçlügü ve hiperaktivite tanisi konulan 12 yasindaki Miraç Mengütas’a umut oldu. Küçük Miraç, belediyeden aldigi bireysel egitimle okuma yazmayi ögrenerek büyük bir basari gösterdi.

Özel Çocuklara Umut Oluyorlar
Esenyurt Belediyesi, verdigi egitimlerle özel çocuklarin yaninda olmaya devam ederken, 12 yasindaki Miraç Mengütas’a umut oldu. Dogustan ögrenme ve hiperaktivite tanisi konulan Mengütas’in ailesi egitim için belediyeye basvuruda bulundu. Basvuru sonrasi bireysel egitimlere baslayan Küçük Miraç, uzman hocalarin özverili dersleri sayesinde okuma ve yazmayi ögrenerek büyük ilerleme kaydetti.

Merkezde egitim veren hocalar, özel bireylerin her zaman yaninda olduklarini ifade ederken minik Miraç’in ailesi de desteklerinden dolayi Esenyurt Belediye Baskani Prof. Dr. Ahmet Özer’e tesekkür etti.

“Özel çocuklarimiza umut olmaya devam ediyoruz”

Küçük Miraç’in aldigi egitimler sonunda büyük ilerleme kaydettigini söyleyen Esenyurt Belediyesi Özel Egitim Bireysel Ögretmeni Cansu Sahin, “Ögrencimiz Miraç Mengütas, kurumumuza ögrenme güçlügü ve hiperaktivite tanisi ile geldi. Kurumumuzda bireysel egitim seanslariyla akademik anlamda Miraç’a destek olmaktayiz. Ögrencimiz buraya geldiginde harfleri ve okuma yazmayi bilmiyordu. Özel teknik ve yöntemlerle önce harfleri, sonra da okuma ve yazmayi ögrettik. Miraç dikte yöntemi ile ögrendiklerimizi de pekistirerek tamamen büyük ilerleme sagladi. Miraç artik okuyor, yaziyor ve anliyor. Esenyurt Belediyesi Özel Egitim Merkezi olarak özel çocuklarimiza umut olmaya devam ediyoruz” dedi.

“Baskan Özer’e çok tesekkür ediyorum”

Oglu Miraç’in aldigi egitim sonrasi derslerine daha iyi konsantre oldugunu söyleyen anne Esra Mengütas ise, “Biz Miraç ile kuruma geldigimizde hiç okuma yazma bilmiyordu. Okuma yazma yapamiyorduk, ders çalisamiyorduk. Buraya geldigimizde gayet güzel bir sekilde derslerimize konsantre olduk. Okuma yazma ögrendik, dikte yapiyoruz. Hocalarimizdan çok memnunuz. Ben bir anne olarak Belediye Baskanimiz Prof. Dr. Ahmet Özer’e çok tesekkür ediyorum. Bize böyle bir imkan sundugu için gerçekten çok minnettarim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA