Mücevher'den Ödül Çikti

Izmir Ekonomi Üniversitesi (IEÜ) Endüstriyel Tasarim Bölümü ögrencisi Ibrahim Burak Ünal, altin ve safir kullanarak hazirladigi küpe tasarimiyla Uluslararasi Mücevher Tasarim Yarismasi’nda ikinci oldu. Bu yil 14’üncüsü düzenlenen yarismada, DNA sarmalindan esinlenerek olusturdugu sira disi tasarimla büyük basariya ulasan Ünal, 125 bin liralik ödülün de sahibi oldu. Ayni bölümde egitim gören Çisil Begüm Kasal ise ‘Tomurcuklanma’ adini verdigi kolyesiyle finale kalan 10 isim arasina adini yazdirarak plaketini aldi.

Mücevher'den Ödül Çikti
Mücevher Ihracatçilari Birligi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Mücevher Tasarim Yarismasi’na, Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan 409 tasarim basvurdu. Yarismanin ödülleri, Istanbul’daki bir otelde düzenlenen törende sahiplerini buldu.

“Içime çok sinmisti”

IEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi Endüstriyel Tasarim Bölümü üçüncü sinif ögrencisi Ibrahim Burak Ünal, tasarimi yaklasik 1 ay süren kapsamli çalisma neticesinde hazirladigini ifade etti.

Ünal, “DNA sarmalindan esinlenerek özel bir küpe tasarlamak istedim. Tasarimimda altin ve safir kullandim. Açikçasi içime çok sinen bir çalisma oldu. Küpe, eger istenildigi takdirde erkekler tarafindan yaka ignesi olarak da rahatlikla kullanilabilir. Tasarimima güveniyordum, finale kaldigimi ögrendigimde heyecanim daha da artti. Hocalarim ve arkadaslarimla konustugumda ödüle ulasacagimi söylemislerdi, öyle de oldu. Hayatimin en mutlu anlarindan birini yasadim. Böylesine degerli, çok özel tasarimlarin yer aldigi yarismada ikinci olmak, benim için büyük gurur” dedi.



“Unutulmaz bir deneyim”

Yarismanin finalistlerinden IEÜ Endüstriyel Tasarim Bölümü üçüncü sinif ögrencisi Çisil Begüm Kasal da unutulmaz bir deneyim yasadigini söyleyerek, “Gümüs, altin ve kuvars tasini kullanarak olusturdugum ‘Tomurcuklanma’ adindaki kolye tasarimimla yarismada yer aldim. Kolyemin bir tarafi ilkbahar ve yazi, diger kismi ise sonbahar ve kisi simgeliyor. Finale kalmak beni çok mutlu etti. Finalist olmanin bu yarisma özelinde önemli bir basari oldugunu düsünüyorum. Sinif arkadasim Burak’in ödül almasina çok sevindim. Sonuçta ödül; sinifimiza, üniversitemize gelmis oldu. Burak’i tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA