Gazze'de Can Kaybi 34 Bin 454'E Yükseldi

Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik 205 gündür devam eden bombardimani nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 34 bin 454’e, yaralananlarin sayisi ise, 77 bin 575’e yükseldi.

Israil ordusunun Gazze Seridi’ne yönelik saldirilari 205 gündür araliksiz sürüyor. Bölgedeki sivilleri 7 Ekim’den bu yana vurmaya devam eden Israil güçleri geri adim atmazken, can kaybi da her geçen gün artiyor. Filistin Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamaya göre, Israil’in Gazze Seridi’ne yönelik son 24 saatte düzenledigi 7 saldirida 66 Filistinli hayatini kaybederken, 138 sivil de yaralandi.

Saldirilarin basladigi günden bu yana ortaya çikan bilançoya göre ise, yasamini yitiren Filistinlilerin sayisi 34 bin 454’e, yaralananlarin sayisi 77 bin 575’e yükseldi.

“Refah’a operasyon Filistin tarihindeki en büyük felaket olur”

Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas, Dünya Ekonomik Forumu’na katilmak üzere geldigi Suudi Arabistan’in baskenti Riyad’da yaptigi açiklamada, Gazze Seridi’nin güneyindeki Refah kentine önümüzdeki günlerde bir saldiri bekledigini söyledi.

Refah’a düzenlenecek herhangi bir operasyonun Filistin halkinin tarihindeki en büyük felaket olacagini belirten Abbas, “Israil’den Refah operasyonunu durdurmasini istemesi için ABD’ye çagrida bulunuyoruz. Çünkü Israil’in bu suçu islemesini engelleyebilecek tek ülke ABD’dir” dedi.

Kaynak: İHA