Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü

ABD Baskani Joe Biden ve Israil Basbakani Binyamin Netanyahu telefonda görüstü.

Biden Ve Netanyahu Telefonda Görüstü
ABD Baskani Joe Biden ile Israil Basbakani Binyamin Netanyahu bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Baskan Biden bugün erken saatlerde Basbakan Netanyahu ile görüstü. Baskan, bu ayin baslarinda Iran’in füze ve insansiz hava araci saldirisina karsi verilen basarili savunmanin ardindan Israil’in güvenligine olan sarsilmaz bagliligini bir kez daha teyit etti” denildi.

Görüsmede Gazze Seridi’nde ateskesin saglanmasi ve Israilli rehinelerin serbest birakilmasina yönelik devam eden müzakerelerin de ele alindigi ifade edilen açiklamada, Biden ve Netanyahu’nun insani yardimin artirilmasi ve yardim için yeni geçis noktalarinin açilmasini da görüstügü belirtildi. Açiklamada, Biden’in görüsmede insani yardimlarin yardim kuruluslari ile tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmesi ve gelistirilmesi gerektigini vurguladigi aktarildi.

Biden ve Netanyahu’nun Refah konusunu da ele aldiklari ifade edilen açiklamada, “Baskan net tutumunu yineledi” denildi.

ABD, uygun ve inandirici bir insani plan olmadan Israil’in Refah kentine yönelik askeri harekatini destekleyemeyecegini açiklamisti.
Kaynak: İHA