Üreticilerin Ihtiyaçlari Anketle Tespit Ediliyor

Adana Tarim ve Orman Il Müdürlügü tarafindan "Çiftçi Egitimi Ihtiyaç Analizi" anketi ile üreticilerin ihtiyaçlari tespit ediliyor.

Üreticilerin Ihtiyaçlari Anketle Tespit Ediliyor
Tarim ve Orman Bakanligi’nin çalisma alanina giren konularda etkinligin, verimliligin ve üretkenligin artirilmasi amaciyla Egitim ve Yayin Dairesi Baskanliginca "Çiftçi Egitimi Ihtiyaç Analizi" anketi yapilmasi için çalisma baslatildi. Bu çerçevede Adana Il Tarim ve Orman Müdürlügü koordinatörlügünde 15 ilçe müdürlügünce anket çalismalari sahada üreticilerle birebir görüsülerek yapilmaya baslandi. Bu anketler sonucunda çiftçilerin bilgi ve becerilerini artirmak istedikleri konular belirlenerek bu konularda egitimler verilecek.

Bitkisel üretim konularinda 58 adet, hayvansal üretimde ise 74 adet egitim verilebilecek baslik bulunuyor. Üreticilerin ihtiyaç duymasi halinde Tibbi ve Aromatik Bitkiler, Asilama ve Budama, Misir, Ayçiçegi, Yerfistigi Bitkilerinde Hastalik ve Zararli, Besi Sigiri Yetistiriciligi, Hijyen Egitimi, Akilli Tarim Teknolojileri, Iyi Tarim Uygulamalari ve Gübreleme konularinda egitim verilebilecek.
Kaynak: İHA