Ticaret Bakani Bolat, Almanya'da

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (TD IHK) 20. kurulus yildönümü programina katilmak üzere Almanya’ya geldi.

Ticaret Bakani Bolat, Almanya'da
Ticaret Bakani Ömer Bolat, Almanya’ya geldi. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (TD IHK) 20. kurulus yildönümü programina katilmak üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu ile baskent Berlin’e gelen Bolat yaptigi açiklamada, TD IHK‘nin 20 yil önce Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Eski Almanya Basbakani Gerard Schröder’in katildigi Köln’deki bir etkinlikte kuruldugunu belirterek, "TD-IHK’nin bugün toplam 452 üyesi arasinda Türkiye’den de yaklasik 154 Oda ve Borsamiz yer almaktadir. Diger üyeler ise yine Türkiye ve Almanya’daki firmalardan olusmaktadir“ dedi.

Türk-Alman ekonomik iliskilerinin son dönemde artan bir ivmeyle oldukça olumlu seyrettigini aktaran Bolat, "Almanya ile ikili ticaret hacmimiz 2023 yilinda 50 milyar dolara ulasmistir. 8 binden fazla Alman firmasi Türkiye’de faaliyettedir. Almanya, ülkemizdeki dogrudan yabanci yatirimcilar içerisinde en üst siralarda yer almakta, 2023 yilinda Almanya’dan ülkemize 687 milyon dolar tutarinda dogrudan yatirim gerçeklestirilmistir“ ifadelerini kullandi.

Almanya’da yasayan soydaslarin ve vatandaslarin ikili iliskilerin en önemli unsuru oldugunu vurgulayan Bolat, "Almanya’da takribi 80 bin Türk girisimcisi yilda 80 milyar avro ciro yapmakta ve 500 bin kisiyi istihdam etmektedir. Sivil toplum kuruluslarinin Türk-Alman ekonomik iliskilerinin daha da gelistirilmesine yapmis olduklari katkilari memnuniyet verici buluyoruz“ açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA