Hepsiburada, Drone Ile Teslimati Test Ediyor

Hepsiburada, ana destekçisi oldugu SDN Summit’in ilk gününde üzerinde çalistigi Drone Teslimati’ni ilk kez tanitti. Test uçusunun yapildigi alani ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, projeyle ilgili bilgi alarak, basari dileklerini iletti.

Hepsiburada, Drone Ile Teslimati Test Ediyor


E-ticaret platformu Hepsiburada, ana sponsorlarindan biri oldugu ve 27-28 Nisan tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen SDN Summit etkinliginde, çalismalarini tamamladigi Drone ile Teslimat’i ilk kez tanitti. Test uçusu yapilan tanitim alanini ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin’den projeyle ilgili bilgi aldi. Kacir, projeyle ilgili duydugu memnuniyeti belirterek, emegi geçenlere tesekkür etti. Test kapsaminda, Haliç Kongre Merkezi’nin bahçesinde deneme teslimati da gerçeklestirildi.

Proje tamamlandiginda e-ticaret platformu üzerinden verilen siparisler dronla dakikalar içerisinde alicisina teslim edilebilecek.

Teknolojiseverlerin yogun ilgi gösterdigi etkinligin açilis bölümünde Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin de bir konusma yapti. Gökçetekin konusmasinda, teknoloji, inovasyon ve girisimcilik üzerine görüslerini paylasti.

“Hepsiburada’nin ilk günden beri amaci pozitif etki olusturmak”

Gökçetekin, Türkiye’deki e-ticaret hikayesinin, e-ticaret platformunun hikayesine paralel oldugunu hatirlatarak ticareti dijitallestirme vizyonuyla teknolojinin yikici degil, yapici gücüne odaklandiklarini ve tüm paydaslari için pozitif sosyal etki olusturmayi hedeflediklerini belirtti.



Hepsiburada’yi ‘e-ticaretin okulu’ olarak nitelendiren Gökçetekin, pazaryeri modeli ve olusturduklari ekosistem sayesinde; KOBI’lerin, aile isletmelerinin, kadin girisimcilerin ve kooperatiflerin dijitallesme süreçlerinin her adiminda yardimci olduklarini belirterek, “Bugüne dek 400 bini askin sirketin dijitallesmesini destekledik, 5 milyon kisinin geçimine katkida bulunduk. Böylece ülkemizin kapsayici ve sürdürülebilir büyümesine, refahina katki sagliyoruz. E-ticaret platformunun ilk günden beri amaci pozitif etki olusturmak. Girisimci ruhumuzla olusturdugumuz HepsiJet, Hepsipay ve HepsiAd gibi hizmetlerimize isletmelere uçtan uca anahtar teslim çözümler sunuyoruz” dedi.



“Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret oyuncusu”

E-ticaret platformunun dünya teknoloji borsasi NASDAQ’ta Türk bayragini dalgalandiran ilk ve tek Türk sirketi oldugunu ve bu temsilin kendilerine ayri bir sorumluluk da yükledigini vurgulayan Gökçetekin, Türkiye’nin en büyük yerel e-ticaret oyuncusu oldugunu ifade etti.



Hem kurucusu hem CEO’su kadin olan nadir sirketlerden biri olduklarini belirten Gökçetekin “Nasdaq sirketleri arasinda bile, bizim gibi bir sirket yok. Tipki olusturdugumuz ekosistemdeki gibi, sirketimizin de kapilari herkese açik. Kadinlarin gücüne inaniyoruz ve dünya çapindaki yetenekleri ise alip bünyemizde tutmak istiyoruz. Mühendislerimizin yüzde 38’ini kadinlar olusturuyor. Bu oran dünya ortalamasinin üzerinde, biz bu orani daha da yükseltmeye kararliyiz” seklinde konustu.



Hepsiburada’yi, E-ticaretin Milli Takimi olarak gördügünü vurgulayan Gökçetekin, “Binlerce mühendisten, e-ticaretin içinde yetismis binlerde yetenekten olusan harika bir ekibimiz var. Benim hedefim, platformumuzun ekosistemiyle Türkiye’de e-ticaret ekosistemini büyütmek. Türkiye’ye de bunun için döndüm” dedi.



“Hedef, 2030’a kadar 120 bin girisimci kadina ulasmak”

Geçtigimiz yil 6 Subat’ta gerçeklesen deprem felaketinin ardindan hayata geçirdikleri Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Programi ile hem fiziksel hem de teknolojik destek sunarak bölgedeki binlerce isletmeyi tekrar ayaklandirdiklarini belirten Gökçetekin, programla birlikte iki sene boyunca bölgeye destek vereceklerine, teknoloji ve ticari yetkinlikleriyle bölgedeki e-ticaret ekosistemini gelistireceklerine yönelik olarak Hepsiburada Sözü verdiklerini ifade etti.



E-ticaret platformu olarak bu yil 8. yilina girecek olan Girisimci Kadinlara Teknoloji Gücü programiyla 50 bin kadina destek verdiklerini ve gerekli destek ve tesvik saglandiginda kadinlarin neler basarabilecegini tüm Türkiye’ye gösterdiklerini ifade eden Gökçetekin, kadin girisimcilere verdikleri devam ederek programdan yaralanan kadin sayisini 2030 yilinin sonuna kadar 120 bine çikarmayi hedeflediklerini aktardi.

“LinkGelir ile 2024 yilinda ev ekonomisine 1 milyar TL destek”

E-ticaret platformu olarak kazandiklarini on binlerce saticinin yani sira, müsterileriyle de paylasarak büyütmeyi arzuladiklarini ve bu amaçla Link Gelir modelini baslattiklarini belirten Gökçetekin,

bu yil projeyi yenileyerek müsterilerin begendikleri ürünlerin linkini dogrudan arkadaslariyla, sevdikleriyle paylasarak gelir elde edebileceklerini ve paylastikça kazanmayi daha kolay ve hizli hale getirdiklerini vurguladi. Bugüne kadar bu modelden en çok kadin müsterilerinin yararlandigini belirten Gökçetekin, 2024 yilinda, Link Gelir modelimizle ev ekonomisine 1 milyar TL destek olmayi hedeflediklerini aktardi.

E-ticaret platformunun tüketici elektronigindeki lider konumunu vurgulayan Nilhan Onal Gökçetekin, ayrica en son teknolojiler için Türkiye’deki 1 numarali adres olmaktan gurur duyduklarini ifade etti.

Konusmasinda son olarak teknoloji alaninda içerik üreten/üretmek isteyenlerin bir araya geldigi bir program olan TechStars ile alaninda uzman gamer, streamer, teknoloji editörü gibi teknoloji alaninda içerik üreten 200 kisiyi tek çati altinda topladiklarini aktaran Gökçetekin, bu agi daha da genisletmek istediklerini belirterek, teknoloji alaninda içerik üreten/üretmek isteyen, kendini denemek isteyen herkesi TechStars programina davet etti.
Kaynak: İHA