Devlet Destegiyle Kurduklari Çiftlikte 'Hanim Aga' Oldular

Osmaniye’de kadin girisimciler, kooperatif araciligiyla devletten aldiklari hibe destegiyle kurduklari büyükbas hayvan çiftliginde aile ekonomisine katki sagliyor.

Devlet Destegiyle Kurduklari Çiftlikte 'Hanim Aga' Oldular
Osmaniye Düziçi Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi çatisi altinda 23 ev hanimi, Ticaret Bakanligi KOOP-DES, Sanayi Bakanligi SOGEP ve Dogu Akdeniz Kalkinma Ajansi’ndan aldiklari desteklerle kurduklari büyükbas hayvan çiftliginde süt ve süt ürünleri üretimiyle ekonomiye katki sunuyor. Kooperatif bünyesinde kurduklari çiftlikte 10 bas süt ineginin bakimini yapan kadinlar, 7 kisi basladiklari yolda 23 kadinla faaliyet göstermenin ve 300 kadininda hayatlarina dokunmanin mutlulugunu yasiyor.

Kooperatifin en genç ortaklarindan biri oldugunu söyleyen Mine Sina Yüksel, "Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yasiyorum. Düziçi Kadin Kooperatifinin en genç ortagiyim, liseyi bitirdikten sonra çiktim bu maceraya aslinda. Girisimcilik yapmak istedim, girisimcilige merak sardim. Kendimi gelistirdim, bu konuda daha sonra Düziçi Kadin Kooperatifini buldum. Onlar da sag olsunlar bana kucak açtilar, bende onlarin bir ortagi oldum. Su an burada bizim hayvanlarimiz da var, hayvanlarimizla ilgileniyorum. Onlarin yemleriyle, onlarin sütleriyle ilgileniyorum arta kalan zamanimizda da yukaridaki atölyemizdeki çalisan kadinlara yardim edip destek oluyorum. Kooperatif bünyesinde 10 büyük bas hayvanimiz var. Bunlarin sütlerini sagiyor, sütlerinden peynirler, çökelekler, tereyagi yapiyoruz ve sütlerini ayrica evleri gezerek satiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA