Muratpasa Afet Gönüllülerine, AFAD'dan Egitim

Antalya’da Muratpasa Belediyesi’nin kisa adi MAG olan afet gönüllüsü programina katilan 32 kisi, AFAD egitim ve tatbikatini basariyla tamamlayarak GEA Arama Kurtarma ekibinin üyesi oldu.

Muratpasa Afet Gönüllülerine, AFAD'dan Egitim
Muratpasa Belediyesi’nin Türkiye’yi sarsan ikiz deprem felaketi sonrasi her mahallede afet gönüllü grubu olusturmayi hedefleyen Muratpasa Afet Gönüllüsü (MAG) programi devam ediyor. Felaket sonrasi 297 gönüllüsüyle Iskenderun ve Antakya’da arama kurtarma çalismalarina katilan ve 40 depremzedeyi göçük altindan kurtaran GEA Arama Kurtarma Antalya ekibiyle yürütülen program kapsaminda 420 gönüllüye egitimler verildi.

Olmasi muhtemel bir dogal afet aninda ilk müdahalecinin yapmasi gerekenlerin anlatildigi egitim 8 hafta devam etti. Ilk müdahale, afet bilinci, afet anatomisi, gönüllülük, ilk yardim, arama kurtarma gibi teorik egitimlerin tamamlanmasinin ardindan 63 MAG üyesi AFAD Egitim ve Tatbikat alaninda 6 saat süren arama kurtarma tatbikatina katildi.

MAG üyelerinden 32’si ise ulusal bir afet durumunda gönüllü olabilecek düzeye ulasmasi üzerine GEA Arama Kurtarma ekibine dahil edildi.

Muratpasa Belediyesi, MAG programinin yani sira depreme dayanikli bir kent için Protection Civile Federation isimli Fransiz sivil savunma derneginin destegiyle Muratpasa’nin 10 ayri noktasina temel arama kurtarma malzemelerinin yer aldigi ‘Dayaniklilik Merkezleri’ de kuruyor.
Kaynak: İHA