Meslek Liselerinin Final Heyecani

Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarismasi’nda final bölümü basladi. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cingi, “Meslek lisesi, memleket meselesi” dedi.

Meslek Liselerinin Final Heyecani
Kayseri Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Bilgi ve Kültür Yarismasi’na ilk etapta 37 okul katildi.

37 meslek lisesi arasindan finale kalan 8 okul bugün final müsabakasina çikti. Kadir Has Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgi yarismasina, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cingi, Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ilçe milli egitim müdürleri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan bir konusma yapan Il Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse; "Ülkelerin gelismesinde ve kalkinmasinda bilgi birikimi, beceri ve çalisma aliskanligi olan bireyler yetistirmek kritik öneme sahiptir. Mesleki egitimin 2 temel amacindan bahsedebiliriz. Bir tanesi kisilere meslek kazandirmak bir digeri de ülke ekonomisine katki saglamaktir. Bu dogrultuda bilgi birikimi, beceri ve çalisma aliskanligi olan bireyleri seçmek, hayata hazirlamak, sosyal yasama hazirlamak özellikle dünya düzeni içerisinde ülkelerin en önemli politikalarindan bir tanesidir. Bu salonda meslek lisesi ögrencilerimiz var. Bugün burada çokta alisik olmadigimiz bir çalisma yapiyoruz. Bilgi yarismasi yapacagiz. Meslek lisesi ögrencileri, mesleki egitim dedigimiz zaman bizim egitim sistemimiz içerisinde bizim için en önemlilerinden ve kiymetlilerindensiniz” seklinde konustu.



“Meslek lisesi, memleket meselesi”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahit Cingi da, bir ülkenin gelisimi için meslek liselerinin büyük önem tasidigini ifade ederek; "Mesleki teknik lisede okuyup bir meslek edinen, gelecegine güvenle bakan, koluna altin bilezigini takan gençlerimiz çok sansli. Çünkü özellikle son dönemde ülkemizin yüksekögretim sektöründe ciddi sikintilar yasaniyor. Birçok gencimiz, ülkemizdeki üniversitelerde egitim görüyor ve mezun oluyor. Ancak birçogu maalesef belirli bir meslegi olmadigi için hayatinin geri kalan kisminda çok ciddi sikintilar yasiyor. Biz de o nedenle diyoruz ki; ‘ortaokul ve lise seviyesinde gözlerinden enerji yayan gençlerimizi meslek edinerek, yetistirelim. Daha sonra kendi mesleklerinde uzmanlik edinmek için üniversite okusunlar. Ondan sonra ülkemizin ekonomisine, sanayiine destek olsunlar ve ülkemizin sahlanmasinda birer zincir halka olustursunlar’. Bizim derdimiz budur. O yüzden Il Milli Egitim Müdürlügü’müzle beraber yogun çalismalar yürütüyoruz. Çünkü daha öncesinden de yayginlastigi gibi ‘meslek lisesi, memleket meselesi’. Gerçekten gelismis ülkelere bakiyorsunuz, hepsinde mesleki egitim çok kuvvetli, çok sistemli. Orada sizin yaslarinizdaki gençler iyi bir bilgi ve beceri ile donatilip, daha sonra ülke ekonomisine katkida bulunuyorlar” diye konustu.

Konusmalarin ardindan finale kalan 8 okul birincilik için yaristi. Meslek lisesi ögrencileri ise yarismaya katilan arkadaslarini alkislarla, sloganlarla destekledi.
Kaynak: İHA