Mersin'de Yollar Yenileniyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi ekipleri, kent genelinde yol ve asfalt çalismalarina araliksiz olarak devam ediyor.

Mersin'de Yollar Yenileniyor
Gerek altyapi çalismalari, gerekse de dogal sartlar sebebiyle bozulan yollarda faaliyetlerini yogunlastiran yol yapim ekipleri, ömrünü tamamlayan veya deforme olan yollarda asfalt sökülmesi isleminin ardindan, asfalta hazirlik çalismalarina geçiyor. Zemin etüdü yaparak bozuk yollari düzeltip iyilestiren ve sicak asfalt serim çalismasi gerçeklestirerek ulasim kalitesini yükselten ekipler, 4 merkez ilçedeki çalismalar kapsaminda, Akdeniz Ilçesi Özgürlük Mahallesi’nde bazi sokaklarda kismi kaplama çalismasi yaparak yollari iyilestirdi.

Hiz kesmeden faaliyetlerine devam eden ekipler, Yenisehir ilçesi 50. Yil Mahallesi, Kuzeykent Mahallesi, Akkent Mahallesi, Mezitli ilçesi Yenimahalle Yüksek Harman Caddesi, Çamlica Mahallesi Atatürk Caddesi, Çankaya Mahallesi ve son olarak Mezitli ilçesi Yeni Mahalle Stadyum Caddesi’nde sicak asfalt serim çalismasi gerçeklestirdi.

Vatandaslarin siklikla kullandigi, insan sirkülasyonunun fazla oldugu alanlarda faaliyetlerine devam eden ekipler, Toroslar ilçesi Yalinayak Mahallesi Atatürk Caddesi’nde ise yol açma, genisletme ve kavsak düzenleme çalismalarini tamamladi. Kentteki ulasimin kalitesini, konforunu ve güvenligini artirarak yüksek standartlarda yollari mahalle sakinlerinin hizmetine sunan yol ve asfalt ekipleri, çalismalarini kisa süre içerisinde tamamlayarak vatandaslardan tam not aliyor. Yol yapim ekipleri, kent genelindeki ana arterlerin üstyapilarinin bakim, onarim ve yapim islerine, plan ve program dâhilinde devam edecek.
Kaynak: İHA