Kadin Üreticilerin Emegi Deger Görüyor

Tepebasi Belediyesi’nin yerel üretime ve kadinlara verdigi destekler dogrultusunda hizmete sundugu Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi, vatandaslardan yogun ilgi görmeye devam ediyor.

Kadin Üreticilerin Emegi Deger Görüyor
Tepebasi Belediyesi, hayata geçirdigi proje ve çalismalar ile üretici kadinlarin emegine sahip çikmayi sürdürüyor. Ilk olarak Temmuz 2019’da hizmete baslayan ve kent halki tarafindan çok sevilen Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batikent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmet veriyor. Kirsal mahalle sakini üretici kadinlar, kurulan tezgahlarda ürettikleri dogal ürünleri kent halkinin begenisine sunuyor. Eskisehirlilerden ilgi gören ürünler, kadinlarin emeklerini kazanca dönüstürmesini sagliyor. Tepebasi Belediyesi tarafindan ücretsiz tezgah, çadir gibi imkanlarin saglandigi Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi ile kadinlar, dogal ürünlerini Eskisehirlilerle bulusturuyor. Kadin üreticiler kendilerine verilen imkandan dolayi Tepebasi Belediyesi’ne tesekkürlerini iletirken, vatandas da dogal ürün tüketmekten ve kadinlara destek olduklarindan dolayi memnun olduklarini ifade ediyor.

Kadin Üretici Ürün Satis Noktasi; sali günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde Avlulu Çarsi arkasi, persembe günleri Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ve cumartesi günleri de Batikent Mahallesindeki Hasan Âli Yücel Belde Evi bahçesinde Eskisehirliler ile bir araya geliyor.

El isi ürünler begeniye sunuluyor

Öte yandan Kadin Üretici El Isi Satis Noktasi da faaliyetlerine devam ediyor. Kirsal mahalle sakini üretici kadinlar, çarsamba günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde, el emegi göz nuru el isi ürünlerini kent halkinin begenisine sunuyor.
Kaynak: İHA