Düzce Zabitasindan Basarili Grafik

DÜZCE – Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, 2024 yilinin ilk 4 aylik periyodunda gerçeklestirdigi denetim ve kolluk görevleri ile vatandas ve esnafin yaninda olmaya devam etti. Müdürlük, kaldirim isgallerinden ögrenci servis denetimlerine, market ve unlu mamul imalathaneleri denetiminden dilencilerle mücadeleye kadar gelen her türlü istek, sikayet ve talebi hizli sekilde degerlendirdi.

Düzce Zabitasindan Basarili Grafik
Düzce Belediyesi Zabita Müdürlügü, sehir merkezi genelinde kolluk görevini 7 gün 24 saat esasina göre sürdürerek, sosyal yasamin saglikli sekilde islerligini sürdürmesini sagliyor. 2024 yilinin ilk 4 aylik dönemini kapsayan raporu kamuoyu ile paylasan Müdürlük, gerek 153 Alo Beyaz Masa üzerinden esnaf ve vatandaslardan gelen gerekse de kolluk görevi esnasinda iletilen bin 198 sikayeti degerlendirdi. Sihhi, gayri sihhi müessese ve umuma açik isyeri olmak üzere toplam 144 isyerine ruhsat verilmesini saglayan müdürlük ekipleri, ruhsata aykiri faaliyet gösteren 15 isyerini mühürlenmesini, 38 isyerinin Isyeri Açma ve Çalisma ruhsatinin iptal edilmesini sagladi. Müdürlüge bagli ekiplerin yaptigi denetimlerde toplam 24 dilenci ve seyyar saticiya yaptirim uygulanirken, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ile birlikte dilencilik yapan sahislara karsi 6 kez uygulama gerçeklestirildi.

Ekipler, mücavir alan içerisinde yer alan Aziziye Mahallesi Pazartesi ve Persembe pazarlari, Hamidiye Mahallesi Sali pazari, Koçyazi pazari, Konuralp pazari, Bahçesehir pazari ve Fevziçakmak Mahalle pazarlarinda faaliyet gösteren esnaflara yönelik denetimlerini de aksatmadan sürdürdü. 4 aylik süreçte 62 tahsis kaydi gerçeklestiren ekipler, 8 esnafa cezai islem uygularken, yönetmelige aykiri hareket eden 4 esnafin ise pazar tezgahini iptal etti. Müdürlüge bagli ekipler ayrica, basta market ve kasaplar olmak üzere birçok ticari isletmede denetimlerini araliksiz sürdürürken, bu süreçte 56 firin, 22 kantinin kontrolünü gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA