Baskan Demir Eldivenlerini Giyerek Çöp Topladi

Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, elleriyle çöp topladi.

Baskan Demir Eldivenlerini Giyerek Çöp Topladi
Ardahan Belediyesi, “Ardahan’i Birlikte Güzellestirelim” sloganiyla bahar temizligi çalismasi baslatti. Vatandaslarla birlikte çöp toplayan Belediye Baskani Faruk Demir, "Temiz bir çevrede yasamak herkesin hakki" dedi.

Milli Egemenlik Parki’nda düzenlenen bahar temizligine katilan Baskan Demir, etkinlige katilanlarla birlikte farkindalik olusturmak amaciyla eldivenlerini giydi, eline çöp torbasini aldi ve çöp topladi. Temizlik çalismalari kapsaminda Milli Egemenlik Parki dip bucak temizlendi.

Baskan Faruk Demir, farkindalik etkinligi ile ilgili yaptigi açiklamada, “Bugün itibariyle sehrimizde bahar temizligi baslatiyoruz. Profesyonel isçilerimizin disinda biz yöneticiler olarak uygun olan günlerde ilimizde ki parklarda temizlik çalismasi yapacagiz. Is yerlerinin önüne sigara izmaritlerinin atilmasi için küllükler koyduk ama vatandaslarimiz yine yerlere atiyor. Buradan Gürcistan’a gittiginde ayni sigarayi yere atmayan hemserilerimizden burada da ayni hareketi bekliyoruz. Çevre kirliligi konusunda cezai islem gibi yöntemlere basvurabiliriz. Belediyemizin en büyük masrafi temizlige gidiyor. Harcadigimiz her kurus vatandasimizdan alinan paralar. Sehrimizi temiz tutarsak bu paralari farkli yerlere kullanabiliriz. Talimat verdik kurum içerisinde ki birimlerimizde fazla eleman varsa temizlik çalismalarinda kullanacagiz. Yan gel yat olayi olmayacak gerekirse 3 kisilik isi 1 kisi yapacak. Ardahan piril piril olana kadar belediye baskanindan odacisina kadar herkesle birlikte temizlik islerine agirlik veriyoruz. Vatandaslarimizdan ricamiz çevremizi temiz tutalim, çöplerimizi çöp kutularina atalim” diye konustu.

Kaynak: İHA