Avcilarin Sezonu Sona Erdi

DENIZLI – Doga Koruma ve Milli Parklar ((DKMP) Genel Müdürlügü, Av Komisyonu karari ile av sezonu açilis ve kapanis tarihi belirlenerek ülke genelinde av sezonu sona erdi.

Avcilarin Sezonu Sona Erdi
Tarim ve Orman Bakanligi, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü 5. Bölge Müdürlügü tarafindan av sezonu hakkinda bilgilendirme mesaji yayinlandi. Bölge Müdürlügü tarafindan yayinlanan açiklama ise söyle:

“4915 sayili Kara avciligi kanunu kapsaminda 2023-2024 av dönemi 26.08.2023 tarihinde baslamis ve 03.03.2024 tarihi itibari ile sona ermistir. Avin yasak oldugu dönemde yaban hayatinin sürdürülebilirligi açisindan üreme döngüsü saglanmaktadir. Böylece yaban hayvani popülasyonlarinin korunarak gelecek nesillere intikali amaçlanmaktadir. Av sezonunun yeniden açilacagi ve resmi gazete yoluyla duyurulacagi tarihe kadar toplumun tüm kesimlerinin av ve yaban hayvanlarini avlamanin, rahatsiz etmenin, yavru ve yumurtalarini toplamanin yasak oldugu bilinciyle hareket ederek tabii ortamlarda daha hassas olmasi beklenmektedir. Bakanlikça ve Merkez Av komisyonunca getirilen kurallara uyulmasi av ve yaban hayati kaynaklarinin koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliginin saglanmasi ve gelecek kusaklara aktarilmasi açisindan büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkinda yaptirim uygulanacaktir.”
Kaynak: İHA