Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor

Mus’ta çocuklarini terör örgütü PKK’nin pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin DEM Parti il binasi önündeki eylemi devam ediyor.

Muslu Annelerin Evlat Nöbeti Devam Ediyor
Mus’ta çocuklari terör örgütü PKK tarafindan kaçirilan aileler, DEM Parti il binasi önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Aileler, çocuklarinin en kisa sürede güvenli bir sekilde evlerine dönmesini beklerken, toplumun da bu konuda destek olmasini istedi. Çocuklarina kavusma ümidiyle her hafta çarsamba günü DEM Parti il binasi önünde bir araya gelen aileler, "Anneler direniyor" ve "Yeter artik evlatlarimizi birakin" pankartlari açti. Anne ve babalar, yillardir hasretle bekledikleri çocuklarina teslim olmalari için çagrida bulundu.

Baba Semsettin Özcan, 7 yil önce HDP’nin çocugunu kaçirip PKK’ya verdigini belirterek, "Çocuklarimizi vermeyene kadar sizin yakanizi birakmiyoruz. Çocugumdan 7 yildir hiç haber alamadim. Bir gün çocugunuz eve gelmese ne yaparsiniz? Bizim çocuklari vermeyene kadar burayi terk etmeyecegiz" dedi.

Anne Gülbahar Teker de, 20 yil da olsa burada eylemlerini sürdüreceklerini belirterek, "Çocugum gelse veya gelmese ben yine de eyleme devam edecegim. Biz PKK ve HDP’den korkmuyoruz. Bizim çocuklari getirip bize versin. Yeter artik bu anneler ve babalarin agladigi. Niye getirip bize vermiyorsunuz? Kürt hakki böyle degil. Biz de Kürt’üz. Onlarin çocuklari nerede bizim çocuklar nerede? Çocuklarimiz yasiyor, yasamiyor bilmiyoruz. Bizim çocuklari bize versinler. Bir kisi dagda kalana kadar eyleme devam edecegim. Lanet olsun HDP ve PKK’ya" seklinde konustu.

Kaynak: İHA