Ekolojik Yasama Can Suyu

Antalya’da Muratpasa Belediyesi çocuklarin küçük yaslarda ekolojik yasamla tanisabilmesi için ‘Doga Temelli Gelisim Atölyesi’ baslatiyor.

Ekolojik Yasama Can Suyu
Türkiye’nin ödüllü ilk ve tek geri dönüsüm projesi Çevreci Komsu Kart basta olmak üzere, çevre çalistaylari, çevre festivali, deniz dibi ve yamaç temizlikleriyle çevrecilik faaliyetleri konusunda dikkatleri üzerine çekmeyi basaran Muratpasa Belediyesi, simdi de Antalya Orman Okulu ve Terapi Gelisim Enstitüsü isbirligiyle Doga Temelli Gelisim Atölyesi açiyor.

Atölye egitimleri ise Uzman Klinik Psikolog Selen Aktürk ve konusunda uzman ekip tarafindan verilecek. 5-6 yas grubuna verilecek atölye çalismasi için Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, doga bilincinin çocuklara erken yaslarda kazandirilmasinin, kaynaklarin bilinçsizce tüketildigi dünyanin gelecegini koruma anlaminda ilk asama oldugunu söyledi.

Bilinçli nesiller yetistirmenin önemini vurgulayan Baskan Uysal, daha önce belediyeye ait kres bahçelerine kurduklari seralarda çocuklarin toprakla bulusmasini saglayarak sebze yetistiriciligi konusunda uygulamali egitim verdiklerini belirtti, çocuklarin ekolojik yasami yakindan gözlemleme firsati bulduklarini aktardi.

Miniklere atölye çalismasiyla asilanacak ekolojik yasam bilinci için baslatilacak Doga Temelli Gelisim Atölyesi’ne kayitlar Turunç Masa üzerinden yapilmaya baslandi.
Kaynak: İHA