Vali Pehlivan Koltugunu Küçük Zeynep'e Devretti

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan koltugunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunun 104. yildönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami vesilesiyle ziyaretine gelen Mehmet Fatih Deveci Ilkokulu ögrencilerinden Zeynep Nisa Bozok’a devretti.

Vali Pehlivan Koltugunu Küçük Zeynep'e Devretti
Makam koltuguna oturan 23 Nisan Valisi Zeynep Nisa Bozok, vali olma heyecanini yasadigindan çok gururlu oldugunu ifade etti.

Bozok, İçel için çok önemli projeleri oldugunu belirterek, “Bir günlügüne de olsa valilik makamini benimle paylasan ve bu imkanlari bana sundugu için Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a tesekkür ediyorum. TBMM’nin açilisinin 104. yil dönümünde bize bu cennet vatani hediye eden basta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaslari, aziz sehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ülkemizin ve tüm dünya çocuklarinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami kutlu olsun" dedi.

Bozok ayrica bir de siir okudu.

Vali Pehlivan ise özgüveni, konulara hazirlikli olusu, sempatik ifadeleri, anlamli ve dikkatli konusmalari, İçel ile ilgili düsünceleri dolayisiyla 23 Nisan Valisi Zeynep Nisa Bozok’u tebrik etti, beraberindeki ögrenci arkadaslarinin ve bütün çocuklarim 23 Nisan Çocuk Bayramini kutladi.

Vali Pehlivan ayrica, çocuklarin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami gibi müstakil bir bayramlari olduklari için çok sansli olduklarini belirterek; “Bu bayram cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan hem ülkemizdeki çocuklara hem de dünya çocuklarina armagan edilmistir. Bu bayram vesilesiyle ülkemize çesitli ülkelerden çocuklar misafir olarak geliyor. Bugünü en güzel sekilde kutlayip güzel mesajlar verirken, yarinin çocuklarina bu bayramlari, birligi, beraberligi, kardeslik duygularini pekistiren hasletleri miras olarak birakacagiz. Bu vesileyle dünyada çocuklugunu yasayamayan çocuklari da yad ediyoruz. Onlari unutmuyoruz. Ülke olarak onlar için gayret sarf ediyoruz. Bütün çocuklarin, çocukluklarini yasamalarini istiyoruz. Var olan degerlerimize sahip çikmak, dört elle sarilmak ve yarinlarimiz için çok çalismak, gelecek nesillere olan borcumuz, sorumlulugumuzdur. Dünyamiz çocuklarla güzel, iyi ki varsiniz. Bayraminiz kutlu olsun" ifadelerini kullandi.

Vali Pehlivan, 23 Nisan dolayisiyla ziyaretine gelen Zeynep Nisa Bozok, Baris Eymen Bademci, Cemre Cengiz ve Siraç Dinçer isimli ögrencilerimizle bir süre sohbet etti, gelecege yönelik hedefleri hakkinda bilgiler alarak tavsiyelerde bulundu, derslerinde basarilar diledi. Ayrica ögrencilere kitap ve çesitli hediyeler verdi.

Ziyarete, Il Milli Egitim Müdürü Fazilet Durmus, Akdeniz Ilçe Milli Egitim Müdürü Adem Simsek, Mehmet Fatih Deveci Ilkokulu Müdürü Haydar Karli ve ögretmen Berika Ekinci de istirak etti.
Kaynak: İHA