Üniversiteliler Köye Kütüphane Kurdu

Ankara-Bilkent Üniversitesi’nden bir grup gönüllü, Mustafakemalpasa’nin Tatkavakli ilk ve ortaokuluna kütüphane kurdu.

Üniversiteliler Köye Kütüphane Kurdu
‘Günes Köyden Doguyor’ (GÜNKÖY) temali toplumsal duyarlilik projesi çerçevesinde kütüphaneye kavusan ögrenciler, üniversitelilerle birlikte keyifli bir zaman geçirdi.

Bilkent Üniversitesi’nde gönüllü 55 ögrenci, ‘Günes Köyden Doguyor’ (GÜNKÖY) temali toplumsal duyarlilik projesi çerçevesinde 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde ziyaret ettikleri Tatkavakli ilk ve ortaokulunu kütüphane ile donatti.

Çocuklarin bilgiye kolayca erisebilmeleri ve keyifli zaman geçirmeleri amaciyla hareket eden Bilkentliler, nitelikli egitimin vazgeçilmezi olan zengin ve donanimli iki kütüphaneyi gece-gündüz çalisarak 2 günde Tatkavakli’ya kazandirdi. Ilkokul ve ortaokula kazandirilan yüzlerce kitaplik kütüphanenin yani sira üniversiteli grup, müzik, resim, sanat, spor, fen, tiyatro ve dans etkinlikleri ile Tatkavakli’daki ögrencilerle unutulmayacak hatiralar biriktirdi.

Tatkavakli Ilkokulu-Ortaokulu Müdürü Yücel Dersin; “Bu süreçte; öncelikle Bilkent Üniversitesi GÜNKÖY projesi gönüllüsü ögrencilerine, projenin gerçeklesmesi sürecinin baslamasindan bitimine kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen Milli Egitim Müdürümüz Veysel Çalik’a, iki gün boyunca yanimizdan hiç ayrilamayan her isimizde bizlere yardimci olan Mahalle Muhtarimiz Mehmet Orak’a, Belediye Baskanimiz Sükrü Erdem’e, Tat Gida fabrikasina, Okul Aile Birligi Baskanimiz

Nur Demir’e, pansiyonunda ögrencileri misafir eden Züferbey Imam Hatip Ortaokulu idarecilerine ve Tatkavakli Ilkokulu ve Ortaokulu ögretmenleri ve idarecilerine çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA