Soguk Pinar'da Rekor Denemesi

Ardahan Vali Yardimcisi Mustafa Berat Kasimoglu, 2 bin 550 rakimli Ilgar Dagi geçidinde, soguk pinar çesmesinde buz gibi akan suyun altinda elini 20 dakika tutarak rekor kirdi.

Soguk Pinar'da Rekor Denemesi
Turizm Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Posof ilçesine düzenlenen gezi sonrasi 2 bin 550 rakimli Ilgar Dagi geçidinde bulunan soguk pinar çesmesinde rekor denemesi gerçeklestirildi.

Basin mensuplari ile birlikte yapilan denemede Anadolu Ajansi Muhabiri Günay Nuh, Soguk Pinar çesmesinde buz gibi suyun altinda elini 10 dakika tutabildi. Vali Yardimcisi Kasimoglu ise 20 dakika suyun altinda elini tutarak bir rekora imza atti.

Vali Yardimcisi Kasimoglu, ilginç bir deneme oldugunu söyleyerek suyun gerçekten çok soguk oldugunu ama buna ragmen suyun altinda 20 dakika boyunca elini tutarak rekoru kirdigini söyledi.



2 bin 550 rakimli Ilgar geçidinde bulunan ve halk arasinda karpuz çatlatan su olarak da adlandirilan soguk pinar yoldan geçenlerin ugrak yeri. Vatandaslar bu bölgede soluklanirken, bir de soguk akan sudan içmeyi de ihmal etmiyor. Buz gibi suyun kaynagi ise Ilgar Dagi.
Kaynak: İHA