Odunpazari Belediyesi Hem Üretiyor Hem De Tasarruf Ediyor

Odunpazari Belediyesi hem is sagligi ve güvenligi hem de kamu kaynaklarini dogru ve etkili kullanmak adina gerçeklestirdigi çalismalara devam ediyor.

Odunpazari Belediyesi Hem Üretiyor Hem De Tasarruf Ediyor
Vatandasin vergileri ile saglanan kaynagin daha çok hizmete dönüsmesi için çalismalarini sürdüren Odunpazari Belediyesi, diger taraftan da yeni projeler üretiyor. Kendi bünyesinde bulunan araçlarin tamir ve bakimini Ulasim Hizmetleri Müdürlügünün Santiyesine açtigi “Araç Bakim ve Onarim Atölyeleri”nde yapan belediye, personelin is sagligi ve güvenligi için yeni projeler üretiyor. Belediye, bu sekilde hem zaman hem kaynak tasarrufu yapiyor hem de personelin is güvenligini sagliyor.

Emniyetli lastik tamir ve sisirme kafesi

Odunpazari Belediyesi Ulasim Hizmetleri Müdürlügü son olarak, personelin is sagligi ve güvenligini arttiracak yeni bir projeye imza atti. Müdürlük, bu çalisma ile lastik tamiri ve sisirmesi esnasinda olusabilecek is kazalarini ve yaralanmalari en aza indirmeyi hedefliyor. “Emniyetli Lastik Tamir ve Sisirme Kafesi” adi verilen bu proje, Türkiye’de bir ilk. Belediye, Emniyetli Lastik Tamir ve Sisirme Kafesi için patent basvurusunu da yapti.

“Ülkemizde yaptigimiz bu sistemin daha basiti kullaniliyor”

Emniyetli Lastik Tamir ve Sisirme Kafesi’ni anlatan Ulasim Hizmetleri Müdürü Yusuf Emre Antika, Ulasim Hizmetleri Müdürlügü olarak is sagligi ve güvenligi için yeni bir proje ürettiklerini söyledi.

“Emniyetli Lastik Tamir ve Sisirme Kafesi” adini verdikleri bu proje ile lastik tamiri ve sisirmesi esnasinda olusabilecek is kazalarini ve yaralanmalari en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydeden Antika, “Bu ülkemizde kullanilan bir yöntem degil. Ülkemizde yaptigimiz bu sistemin daha basiti, sadece lastigi sisirme yöntemi olarak kullaniliyor. Genellikle lastik baska bir noktada tamir edilir, baska bir yerde de sisirme yapilir. Çalisanlar bu sisirme kisminin zaman kaybi oldugunu düsündügü için tamir yapilan yerde sisirme yapiyorlar, maalesef bu asamada da is kazalari meydana geliyor. Biz, bunun önüne geçmek için tamir kismini kafes içine alarak hem tamir hem de sisirme islemini ayni noktada yapiyoruz” dedi.



“Personel is kazasindan korunmus oluyor”

Sistemin aslinda çok basit bir sekilde çalistigini dile getiren Antika, tamir bölümünü tamamen kafes altina alip, 2 tane swich koyarak sistemi aktif hale getirdiklerini anlatti. Ilk swichin sisteme havayi vermesi gerektigini, ikinci swich ise kapinin tamamen kapali ve personelin disari çiktigi uyarisi vererek sistemin çalistigini teyit ettigini belirten Antika, “Bu sayede personel disarida iken lastik sismeye devam etmekte ve herhangi bir olumsuzluk oldugunda personel disarida oldugu için yaralanmali ya da ölümlü bir kazadan korunmus olmaktadir” diye konustu.

Kaynak: İHA