TBMM'de 23 Nisan Senligi

TBMM’de 23 Nisan Senligi TBMM bahçesinde basladi.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, Meclisin 104 yil önce Kurtulus Savasi’ni yönettigini hatirlatarak, geleneksel olarak icra edilen etkinligin vizyonlarini gösterdigini ifade etti.

Milli Egitim Bakan Yardimcisi kemal Samlioglu, Türkiye’nin gelecegi adina 23 Nisan bayramini daha etkili kutlamak için çalistiklarini söyledi.



Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, Türkiye Uzay Ajansi ile yürütülen çalisma sonucunda Türk astronotun uzaya gittigini ve bulunduklari yerin kendilerine yetmedigini ifade etti.

TÜBITAK Baskani Hasan Mandali, 15 Nisan 2023 IMECE uydusunun 99 santimetrelik cismi görebildiklerini belirterek, “Çocuklarin uzaydan bir kelimeyi okuyacak kadar kendilerine güveniyorlar” ifadelerini kullandi.

Türkiye Uzay Ajansi Baskani Yusuf Kiraç, çocuklarin gelecegin liderleri oldugunu belirterek, uzay teknolojilerinde tam bagimsiz olmanin önemine isaret etti.

Türk astronot Alper Gezeravci, çocuklugunda hayal edilemeyecek konulari denedigini belirterek, “Benim çocuklugumda hayal dahi edilemeyecek konulari denedigim bir görevin gerçeklestirilmis haliyle bugün hayallerinin gerçeklestirilebilecegi somut olgusuyla bugün buradayiz. Benim gerçeklestirdigim bir baslangiç, varis hikayesi degil” seklinde konustu.

Atatürk’ün ‘Istikbal göklerdedir’ sözünü ileriye götürdügüne iliskin soruya Gezeravci, “Atamizin vizyonuyla yillar öncesinde bugün yürüyecegimiz yolu hedef olarak isaret etmis olmasi bizim tutundugumuz en önemli dayanak. Her daim onun çizdigi yolda devletimizin güçlü iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti hedefleri konusunda bilincimiz tam” dedi.

Kaynak: İHA