Marmaris'te Hortum Etkili Oldu

Mugla’nin Marmaris ilçesinde sabaha karsi etkili olan firtina hortuma neden oldu. Hortum, Marmaris Belediyesi ve Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin birimlerinde hasar olusturdu.

Marmaris'te Hortum Etkili Oldu
Marmaris’te sabaha karsi etkili olan firtina ve yagmur olumsuzluklari da beraberinde getirdi. Firtina nedeniyle olusan hortum Burunucu Macera Parki, Marmaris Belediyesi Araç Parki ve Mugla Büyüksehir Belediyesi mezbahasinda zarara sebep oldu. Marmaris Belediye Baskani Acar Ünlü’nün Ankara’da gerçeklesen Belediye Baskanlari Toplantisi’nda olmasi sebebiyle Belediye Baskanvekili Hüseyin Süer Mugla Büyüksehir Belediyesi Saglik Sosyal Isleri Daire Müdürü Ünsal Pasali ve belediye birim müdürleriyle birlikte zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Hasar tespit yapildi

Zarar tespitinde bulunan Baskanvekili Hüseyin Süer, bir can kaybi olmamasinin mutlulugunu yasadiklarini belirterek “Hortum Burunucu Macera Parki’nda oyun gruplarina, piknik alanlarina zarar vermis. Araç parkinda asfalt depolanan alanin çatisini uçurarak Park Bahçeler Birimi’nin depolarinin üzerine kadar getirmis. Ekiplerimiz bir yandan hasar tespiti yaparken diger yandan hasarlari gidermek için çalismalara basladilar” dedi.

Mugla Büyüksehir Belediyesi Saglik Sosyal Isleri Daire Müdürü Ünsal Pasali ise hortum nedeniyle mezbahanin çatisinda ve iç kisminda hasar meydana geldigini ifade ederek, pazartesi itibariyle mezbahanin tekrar çalismaya baslayacagini belirtti.

Öte yandan, gece boyunca teyakkuzda olan belediye ekipleri devrilen agaçlari kaldirdi. Yagmurun durmasiyla çalismalarini hizlandiran Temizlik Isleri Müdürlügü çalisanlari firtina nedeniyle dökülen yaprak ve çiçekleri bertaraf etti, cadde ve sokaklari temizledi.
Kaynak: İHA