Koçkar Sehitleri Dualarla Anildi

Diyarbakir’in Kulp ilçesine bagli Koçkar Mahallesinde, 1990’li yillardan bugüne kadar bölücü terör örgütü PKK ile yasanan çatismalarda hayatini kaybeden güvenlik koruculari ve sivil sehitler, düzenlenen törenle anildi.

Koçkar Sehitleri Dualarla Anildi
Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan anma töreni basladi.

Törende bir konusma yapan Kulp Kaymakami

Burak Akeller, sehitleri unutmanin hem onlara hem de hatiralarina ihanet olacagini söyledi.

Akeller, "Bugün Koçkar, Akçasir, Aygün ve daha birçok köyümüzü içine alan sehitlerimizi anma günündeyiz. Sehitler ölmez diye bir sloganimiz var, sehitler unutulunca ölür, bunu her buldugum firsatta söylüyorum. Sehitleri unutmak hem onlarin aziz hatiralarina ihanet etmek olur, hem de yasadiklarimizi unutarak gelecegimize yön vermemize engel olur. Bu vesileyle sehitlerimizi aniyoruz. Biraz önce gördük 5 yasindan tutun, yine 80 yasina, 85 yasina kadar vatandaslarimizi katlettiler. O gün o zorlu günlerde devletinin yaninda dimdik duran kahramanlarimizi unutmayacagiz, sehitlerimizi de unutmayacagiz, bu verdigimiz bedelleri de unutmayacagiz, unutmayarak gelecegimize yön verecegiz. Onlar olmasaydi, bugün bu huzurlu ortamda ne bu programi yapabilecektik, ne huzurla evlerimizde oturabilecektik bu cografyada. Ben bütün sehit ailelerimize buradan tek tek saygilarimi, minnetlerimi sunuyorum. Ebediyete intikal etmis gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum, kahraman güvenlik güçlerimize kolayliklar diliyorum" dedi.

Törende konusan sehit çocugu Sait Yatçi ise vatan için gerektiginde seve seve ölmeye hazir olduklarini söyledi.

Yatçi, "Bizler tarihin en bereketli ve yeryüzünün en güzel topraklarinda hüküm sürmekteyiz. Bu yüzden de tarihimiz boyunca dostlarimiz eksik olmadigi gibi düsmanlarimiz da hiçbir zaman eksik olmamistir. Yüce milletimiz bu vatani savunmayi ve bu vatan için can vermeyi her zaman ve her kosulda bizlere seref saymistir. Süphesiz bu vatan için can verenler cennetin en güzel kösesinden Peygamberimiz efendimize komsu olma serefine nail olmuslardir. Bu serefe nail olan bir sehidin oglu olarak, bu onuru bana hayatim boyunca yeterdi. Bizler geçmiste oldugu gibi yarinlarda da bu vatan savunmasinda her zaman ön safta olmaya, gerektiginde vatan için can vermeye haziriz milyonlar oldugumuzu ifade etmek istiyorum. Huzurlarinizda sehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize minnetle saygilarimi sunuyorum" diye konustu.

Tören, Kulp Ilçe Müftüsü Hakan Çagiran’in sehitler için okudugu dualarin ardindan plaketlerin takdimi ile son buldu. Program sonrasi düzenlenen yemekte Kulp Kaymakami Burak Akeller ve diger yetkililer, sehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi.
Kaynak: İHA