Bu Lise Fabrika Gibi Çalisiyor

Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri hem mesleki egitim aliyor hem de fabrika personeli gibi çalisiyor.

Bu Lise Fabrika Gibi Çalisiyor
950 ögrencisi olan Kirsehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; 100 personel kadrosuyla geçtigimiz yillarda yasanan pandemi süreci ve sonrasinda 11 ilde meydana gelen depremde üretime sundugu katkiyla bacasiz fabrika görevini görüyor. Milli Egitim Müdürlügü ile gerçeklestirilen ’Engelsiz Onarim Merkezi’ projesi, sehirde yasayan ve araçlari bozulan engelli vatandaslara da ücretsiz katki sagliyor. Mesleki egitimin önemine dikkat çekmek istediklerini ve egitim sürecini önemsediklerini ifade eden Okul Idarecisi Turan Altiok; okulun ögrenci sayisi ve personelinin kalifiye olmasinin ciddi avantaj sagladigini söyledi.

Altiok açiklamasinda; "Kirsehir’de, 950 ögrenci ve 100 personelle sekiz alanda Kirsehir, bölge geneli ve ülkemizdeki teknik eleman ihtiyacini karsilamak için çaba yürütüyoruz" dedi.

Mesleki ve teknik egitimin pandemi ve deprem süreçleriyle önem kazandigini aktaran Aktiok; "Mesleki ve teknik egitimin olmazsa olmaz oldugunu okul olarak ispatladik. Engelsiz Bakim Onarim Merkezi destegiyle Kirsehir’de bulunan engelli bireylerin engellerini asmak amaciyla bakim, tamir ve onarim destegini ücretsiz sunuyoruz" diye konustu.

Okul ögrencileri Fethi Enes Özdil ve Hüseyin Misir ise mesleki ve teknik egitimin önemine inandiklarini ve insanlara yardimci olmanin da kendilerini mutlu ettigini belirtti.

Sehirde bacasiz fabrika görevi gören okul; 10 günde 40 ton yüzey dezenfekte ürünü üretiminin yani sira hala üretimini sürdürdügü temizlik ürünlerini yerel esnafa da satisini sürdürerek ögrencilerin egitim alirken para kazanmasina da destek sunuyor.
Kaynak: İHA