BAREM'de 23 Nisan Coskusu

Osmangazi Belediyesi Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) bünyesinde egitim gören engelliler, düzenledikleri gösteri ve konserlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutladi.

BAREM'de 23 Nisan Coskusu
Engelli çocuklari hayata kazandirmak, becerilerini arttirmak ve sosyallestirmek için hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakim Merkezi (OBAM) üyesi engelli bireyler, ögretmenlerinden aldigi egitimler sonrasinda 23 Nisan’a özel program düzenledi.

OBAM üyesi engelli bireylerden olusan koro en begenilen sarkilari seslendirdi.

Merkez girisinde BAREM sakinlerinin alkislariyla karsilanan Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin da koroya dahil olarak onlarla birlikte Izmir Marsi’ni söyledi.

Engelli ögrenciler, seslendirdikleri sarkilarin ardindan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son valsini canlandirdi. Bu gösterinin ardindan zeybek oyunu ve pandonim gösterisi büyük begeni topladi.

Engelli ögrencilerin usta sanatçilari aratmayan performansi basta Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin olmak üzere gösteriyi izleyenler tarafindan büyük alkis aldi. Düzenlenen etkinlige Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Belediye Baskan Yardimcilari Sefa Yilmaz ve Tolga Kornosor, aileler, engelli ögrenciler ve ögretmenleri katildi.

Engelli bireyler tarafindan gerçeklesen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami coskulu sekilde kutlandi.

Aydin: “Dünyadaki tek çocuk bayrami 23 Nisan”

Engelli merkezindeki konser ve gösteriyi çok begendigini ifade eden Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, “Bugün burada özgür bir sekilde yasayabiliyorsak, ay yildizli bayragimiz dalgalanabiliyorsa, minarelerden ezanlari dinleyebiliyorsak tüm bunlari, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve aziz sehitlerimiz sayesinde yasiyoruz. Onlarin 104 yil önce kurdugu Türkiye Büyük Millet Meclisi, ondan sonra ülkenin kurtulusu ve Cumhuriyet’in ilaniyla devam eden süreç ile bugünlere geldik. Büyük Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulusunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ilan etti. Dünyada tek çocuk bayrami 23 Nisan. Baska hiç bir ülkede olmayan bir bayram. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak bu bayrama yakisan etkinliklerle kutlamalarimizi yapacagiz. Bugün BAREM’de engelli kardeslerimizin düzenledigi etkinlige katildik. Pazar günü ise Demirtas Meydani’nda bütün gün sürecek etkinlikler ve aksamina konser düzenleyecegiz. 23 Nisan Çarsamba günü resmi programlarla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni hep birlikte kutlayacagiz. Bayramimiz kutlu olsun.” dedi.

Etkinligin ardindan engelli bireyler, kendi el emekleri olan el isi ürünleri Baskan Aydin’a hediye etti
Kaynak: İHA