Antalya'da Dev Dalgalarin Arasinda Can Pazari

Antalya’da boyu 4 metreye kadar çikan dev dalgalarin bulundugu sahilde denize giren 19 yasindaki genç, bogulmak üzereyken dalis egitmeninin çabasi ve deniz polisinin yolladigi insansiz cankurtaran robotuyla kurtarildi.

Antalya'da Dev Dalgalarin Arasinda Can Pazari
Meteoroloji Genel Müdürlügünün Sari Kod ile uyardigi Antalya’da firtina etkisini sürdürüyor. Konyaalti Sahili’nde firtinadan dolayi boyu 4 metreye kadar ulasan dev dalgalar sahilleri döverken, 19 yasindaki Bedirhan Kiril adindaki bir genç ise buna aldiris etmeyip denize girdi. Dalgalarla birlikte açiga sürüklenen genci fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Bu sirada sahilde bulunan dalis egitmeni Ibrahim Sunduvaç, can yelegini giyip genci kurtarmak için yanina yüzdü. Sunduvaç, dev dalgalardan dolayi gençle birlikt suda ekiplerin yardimini bekledi. Ihbarla birlikte olay yerine gelen deniz polisi ekipleri, kiyiya 100 metre açiktaki genç ve dalis egitmenin yanina Uzaktan kumandali insansiz cankurtaran robotu yolladi. Sunduvaç ve Kiril’in robota tutunmasinin ardindan kiyiya getirildi.

Ilk müdahalesi sahilde yapilan genç, ardindan tedavi için Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesine götürüldü.

"Bu havada denize girmeyin"

Dalis Egitmeni Ibrahim Sunduvaç, “Kendime can yelegi aldim, suya atladim. Baska ekipmanim yoktu. Onu sakinlestirdim, önce kiyiya gelmeyi denedik basaramayacagimizi anlayinca tekrar açiga gittik. Çünkü dalgadan daha az etkilenmemiz gerekiyordu. Ardindan sakin sakin yüzmeye basladik. Kiyidaki robotu ve ekipleri görünce tekrar kiyiya yaklasmaya basladik. Neyse ki bu sefer basardik. Bu tür havalarda kimsenin denize girmemesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA