AKRA Gran Fondo Engel Tanimiyor

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, engelleri ortadan kaldirarak görme engelli sporculara yarisma imkani taniyacak.

AKRA Gran Fondo Engel Tanimiyor
Bu sene 6. kez gerçeklestirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, engelsiz bir yaris deneyimi sunacak. Bisiklet tutkunlarini Kemer’in essiz manzarasinda agirlayacak organizasyon 27-28 Nisan tarihlerinde gerçeklesecek.

’Mavi ve Yesil’in bir parçasi ol’ slogani ile start alacak organizasyon Fraport TAV Antalya Havalimani, Corendon Airlines ve Diana Travel’in co-sponsorlugunda düzenlenecek. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer’de kosulacak yaris için nefesler tutuldu. Yaris kayitlari 24 Nisan Çarsamba günü sona erecek.

Argeus Travel & Events ve Yedi Iletisim tarafindan organize edilen ve T.C. Antalya Valiligi, T.C. Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyüksehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaalti Belediyesi, Yasam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Salcano, Paloma Hotels, Toyota, Antalya Akvaryum, Shimano, Zemzem Turizm ve Olympos Teleferik katkilariyla düzenlenecek yaris bisiklet tutkunlarini bulusturacak.

Kemer Olbia Parki’ndan start alacak ve ayni noktada sona erecek 98K ve 49K’lik 2 ayri parkurdan olusan organizasyon, renkli görüntülere ve mücadeleye sahne olacak.

Yaris heyecani engel tanimayacak

Uluslararasi Bisiklet Birligi (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen AKRA Gran Fondo, engelsiz yasami da destekleyecek. ’Bisiklete Engel Yok’ diyerek yola çikan AKRA Gran Fondo, Espedal Dernegi’nden 10 görme engelli sporcuyu ’tandem’ kategorisinde konuk edecek. Özel tasarlanan 2 kisilik bisikletler 10 görme engelli sporcuya yarisma imkani sunacak. Mücadelede ekipler pilot ve co-pilot olarak yer alacak.

"Bisiklet ve adrenalin tutkunlarini Kemer’e bekliyoruz"

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum Proje Koordinatörü A. Haluk Özsevim yarisla ilgili yaptigi açiklamada, "AKRA Gran Fondo ile bu sene 6. kez bisiklet tutkunlarini bir araya getiriyoruz. Bisiklete ve dogaya gönül verenler bu organizasyon ile hem mücadele edecek hem de Kemer’in yemyesil ormanlari ile masmavi denizin sonsuzlugunu izleyebilecek. Bisiklet turizmine dikkat çekmek istedigimiz bu yarisimiz ile önemli bir tanitim çalismasina da imza atacagiz. Sezon basinda gerçeklestirecegimiz organizasyonumuz ile sezona da ’merhaba’ diyecegiz. Antalya, iklimi, dogasi, otelleri ve turizm profesyonelleri ile spor turizminde önemli bir destinasyon. Kemer de spor turizminde hizli bir gelisim gösteriyor. Bizler de bu gelisime katki koymak adina mücadele edecegiz. Kayitlarin bitmesine sayili günler kala tüm bisiklet ve adrenalin tutkunlarini Kemer’e bekliyoruz" diye konustu.



"10 görme engelli sporcu pedal basacak"

Espedal Dernegi’nin organizasyona 10 görme engelli sporcu ile katilacagini belirten Özsevim,, "2020 yilindan bu yana Espedal Dernegi üyeleri iki kisilik tandem bisikletleriyle organizasyonumuzda pedal basiyor. Bu sene de yaristaki yerlerini alacaklar. Mücadele etmek için bisiklet sürmek için engel tanimayacaklar. Bu heyecana onlar da ortak olacaklar" seklinde konustu.



Kapanacak yollar

AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’da kapanacak yollar su sekilde:

98K AKRA parkurunda Kemer Olbia Parki’ndan yarisa baslayacak bisikletçiler, Denizli Caddesi’ni takip ederek Hükümet Caddesi’nden Atatürk ve Demokrasi Bulvari’na ulasacak. Antalya-Kemer yolunda devam edecek organizasyonda Akdeniz Bulvari geçilerek sirasiyla 195. Sokak, 37. Cadde ve 272. Sokak’in ardindan Hurma Mezarligi’ndan sola dönecek bisikletçiler Altinkaya Yolu’na ulasacak. Konyaalti-Hisarçandir Yolu’ndan devam edecek organizasyon Hisarçandir Köyü’nden geçerek Üçoluk Yolu’nda devam edecek. Likya Yolu, Ovacik Köy Yolu geçilerek Kuzdere Mahallesi ve sonrasinda Daima Kepez Tepesi’ne ulasilacak. Buradan Bogaz Mevkii, Olympus Selale ve Beydaglari Milli Parki geçilerek Cumhuriyet Caddesi’ne ulasacak bisikletçiler saga dönerek Sehit Er Mehmet Urman Caddesi’ne sonrasinda sola dönerek Mustafa Kemal Caddesi’ni takip edecek. Karabucak Küme Evleri’ne ulasacak yarisçilar, Kiris Caddesi, Çalis Caddesi, Mustafa Ertugrul Caddesi, Atatürk Caddesi, Sehit Er Hasan Yilmaz Caddesi, Kemal Sunal Caddesi, Onno Tunç Caddesi ve Deniz Caddesi’ni geçerek Kemer Olbia Parki’na ulasacak.

49K AG Tohum Parkuru’nda Kemer Olbia Parki’ndan start alacak yarisçilar Denizli Caddesi’ni takip ederek Hükümet Caddesi’nden Atatürk ve Demokrasi Bulvari’na ulasacak. Antalya-Kemer yolunda devam edecek organizasyonda Kontaalti Bulvari geçilerek Beldibi Jandarma Karakolu’ndan U dönüsü gerçeklesecek ve Cumhuriyet Caddesi yol ayrimindan saga dönülecek. Sirasiyla Sehit Er Mehmet Urman Caddesi, Kuzdere Köprüsü-Kuzdere Caddesi, Karabucak Küme Evleri, Kiris Caddesi, Çalis Caddesi, Mustafa Ertugrul Caddesi, Atatürk Caddesi, Sehit Hasan Yilmaz Caddesi, Kemal Sunal Caddesi, Onno Tunç Caddesi ve Deniz Caddesi geçilerek yaris, Kemer Olbia Parki’nda sona erecek. Organizasyon süresince parkurlarin geçtigi yollar kademeli olarak trafige kapatilacak.
Kaynak: İHA