'Mezla Bali' Avrupa'da Derece Hedefliyor

Adana’da sadece Göller Bölgesinde üretilen lezzeti ve aromasi ile cografi isaret basvurusu yapilan “Mezla Bali" Avrupa’da düzenlenen Uluslararasi Londan Bal yarismasinda derece ile lezzetini taçlandirmak istiyor.

'Mezla Bali' Avrupa'da Derece Hedefliyor
Kozan Ticaret Odasi Baskani Mustafa Kandemir, Kozan’da yillik yaklasik 50 ton Mezla bali üretimi oldugunu ve balin salinim bali olarak bölgede ki Göknar agaçlarindan elde edilen özel bir bal oldugunun altini çizdi.

Kandemir, “Daha önce cografi isaret basvurusu yaptigimiz ve degerlendirme asamasinda olan mezla balimizi bu kez Avrupa da uluslararasi bal lezzetleri arasinda yerini almak için London Honey Awards yarismasina katildik. Mezla balimiz sadece Kozan bölgesinde yetisen Toros Göknar agacinda yetisen salinim balidir. Farkli bir özelligi var. Seker orani olmayan aromasi lezzeti farkli bir bal. Ingiltere’de 15-21 Mayis tarihlerinde düzenlenecek yarismaya basvurumuzu yaptik. Mezla balimizin derece alacagina inaniyoruz. Anzer bali kadar hatta daha lezzetli ve degerli oldugunu düsünüyoruz. Insallah hak ettigi degeri görecek ve bölgede ekonomik degeri daha da yükselecektir” diye konustu.

Mezla bali üreticisi Ali Erdem ise atalarindan kalan aricilik meslegini yarim asra yaklasan emek ile bal ürettiklerini ifade ederek, “Mezla bali Göller yaylamiza has özel bir bal. Kristallesme olmaz. Aridan oldugu gibi tüketiciye sunulur kendine has rehasi var, donmaz ve birçok hastaliga sifadir. Özellikle akciger hastaliklarina sifasi bilinmektedir. Herkesin tükenmesini tavsiye ederim” dedi.

Kaynak: İHA