Dört 'Can' Daha Sicak Yuvasina Kavustu

Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’nde bulunan 3 kedi ve 1 köpek yeni sicak yuvasina kavustu.

Dört 'Can' Daha Sicak Yuvasina Kavustu
2009 yilindan bugüne 13 bin 91 sokak hayvanini sahiplendirerek tüm belediyelere örnek olan Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi, çalismalarina devam ediyor. Bu çerçevede merkezde bakimlari yapilan 3 kedi ve 1 köpek daha sicak yuvaya kavustu.

"Bugün de bir köpek yavrusu sahiplendim, ismini de Ponçik koydum"

Bir köpek yavrusunu sahiplenen Tülin Onar, “Buranin olmasi benim için çok büyük bir avantaj. Buradan devamli kedi-köpek sahipleniyorum. Genelde engeli olanlari sahipleniyorum ve kendimi de mutlu hissediyorum. Bugün de bir köpek yavrusu sahiplendim, ismini de Ponçik koydum. Tedavileri basladi.

Bana burada çok yardimci oluyorlar. Bir yasam kurtarmak bence en büyük cennetliktir. Tepebasi Belediyesinin bu konudaki çalismalarini da çok begeniyorum. Barinak çok temiz, çok duyarlilar. Barinak denilince akla gelen o çirkinlik burada kesinlikle yok. Tertemiz, medeni, uygarca bakilan yerler burasi” dedi.



“Buradan herkese ‘Satin Alma Sahiplen’ diyorum”

Konusmasinda ’Satin alma sahiplen’ çagrisinda bulunan Nurdan Kiliç, “Köyde bulunan 4 kardesten birini ben sahiplendim, birini farkli bir arkadasimiz sahiplendi, ikisini de baska bir arkadas sahiplendi. Ismi Bidik. Ailemizin bir üyesi oldu. Buradan da herkese çagri yapmak istiyorum. ‘Satin Alma Sahiplen’ diyorum. Çünkü herkes bu konuda hem fikir. Sokaklarda sahiplenmeyi bekleyen çok can var. Tepebasi Belediyesi ile sürekli iletisim halindeyiz. Gördügüm hayvanlar için sürekli yönlendiriyorum. Ben sonuna kadar güveniyorum Tepebasi Belediyesi’nin barinagina. Hepsinden Allah razi olsun. Bu yürek isi. Hepsi cani gönülden savas veriyorlar” diye konustu.



“Bulut ile çok mutluyuz, bize enerji katti”

Ali Sirca, “Biz Bulut’u Tepebasi Belediyesi Dogal Yasam Merkezi’nden aldik. Bize enerji katti. Onunla vakit güzel geçiyor. Kisaca satin alma sahiplen diyorum” ifadelerini kullandi.

“Yuvaya ihtiyaci olan çok kedi köpek var”

Ayse Demirel ise, konusmasinda su sözleri kaydetti:

“Çok mutluyuz, sahipleniyoruz. Herkesi de bekliyoruz. Burada yuvaya ihtiyaci olan çok kedi köpek var. Asilari yapiliyor, takibi yapiliyor. Istediginiz her sey burada mevcut. Parayla almak yerine sahiplenmek daha iyi. Tepebasi Belediyesinin bu yöndeki çalismalari da çok begeniyorum. Ellerinden geleni yapiyorlar. Arkadaslar çok güzel ilgileniyorlar ve gece gündüz bakiyorlar."

Tepebasi Belediyesi yetkilileri tarafindan asilari tamamlanan canlarin bakimiyla ilgili de bilgi verildi.

Kaynak: İHA