Bayburt- Trabzon Arasinda Ilkbaharda Karla Mücadele

Bayburt-Trabzon arasinda kar yagisi nedeniyle yilin yaklasik 6 ayi ulasima kapali olan karayolunun ulasima açilmasi için çalismalar devam ediyor.

Bayburt- Trabzon Arasinda Ilkbaharda Karla Mücadele
Il Özel Idaresi Konursu Santiyesine bagli ekipler, trafik yogunlugunun azligi ve yogun kar yagisi nedeniyle sonbahar ve ilkbahar arasinda 6 ay süreyle ulasima kapali tutulan yolu açmak için çalisma baslatti.

Ekipler, Bayburt-Trabzon arasinda 3 bin 500 metre yükseklikteki bölgede kar kalinliginin yer yer 5 metreyi buldugu yollarda ulasimi yeniden saglamak için is makinalariyla çalismalari yürütüyor.

Öte yandan Bayburt-Trabzon arasinda ayni bölgede Soganli Dagi üzerinde bulunan ve dünyanin en zorlu yollari arasina gösterilen Derebasi virajlarinin ise ulasima yeniden açilmasi içinde kar tabakasinin sicak havanin etkisiyle erimesi bekleniyor.
Kaynak: İHA