Turkcell 30'Uncu Yilini Kutluyor

1994 yilinda cep telefonundan ilk ‘Alo’ ile iletisim teknolojilerinde yeni bir dönem baslatan Turkcell, 30’uncu kurulus yilinda yeni hedeflerini açikladi. Kuruldugu günden bu yana odagina ‘insani’ koyan sirket, önümüzdeki dönemde telekomünikasyon operatörlügündeki liderligini korumayi ve ‘uçtan uca teknoloji saglayicisi’ pozisyonunu büyütmeyi hedefliyor.

Turkcell 30'Uncu Yilini Kutluyor


Turkcell 30 yasinda. Sirketin gelecek stratejisinin ana ekseninde ‘yenilikçi teknolojiler’ oldugunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, “Nasil ki 30 yil önce ‘Insan Için Teknoloji’ vizyonuyla ülkemizde yeni bir çag baslattiysak ve döneminin ötesinde bir strateji ortaya koyduysak; 30’uncu yilimizda da yine bugünün ötesinde bir vizyonla, yeni bir stratejiyle ülkemizin toplumsal, ekonomik ve kültürel gelisimine katki saglayacagiz. ‘Uçtan uca teknoloji saglayicisi’ pozisyonumuzu daha da büyütecegiz” dedi.



“Her sey Turkcell’le çalisiyor, Turkcell herkesle çalisiyor”

“Türkiye Yüzyili’ni Dijitalin Yüzyili” yapma kararliligina sahip olduklarini söyleyen Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, 30’uncu yil iletisimi kapsaminda su ifadelerde bulundu: “Sadece sesli iletisim ve SMS’le baslayan hikayemiz; MMS, WAP, GPRS, EDGE, 3G ve 4.5G teknolojileri ile adim adim ilerledi. Bu ilerlemeye cep telefonlarimizin donanim kabiliyetlerinin sürekli artmasi ve ekran teknolojilerindeki gelismeler de eslik etti. Bu dönüsüm yolculugunda, sesli iletisim uzun zaman önce tek isimiz olmaktan çikti. Ekosistemimizde çok degerli sirketler barindiriyoruz. Paycell, TV+, BiP, fizy, lifebox, GAME+, Turkcell Global Bilgi, Turkcell Superonline, veri merkezlerimiz, enerji santrallerimiz ve daha pek çok sirketimizle kisilere ve endüstrilere yenilikçi çözümler sunuyoruz. Milyonlarca insan gibi yüzbinlerce sirket de Turkcell’in güçlü altyapisi ve teknolojisiyle çalisiyor. Türkiye’nin dijital yolculugunda iz birakan tarihimize baktigimizda gururla görüyoruz ki; teknolojinin oldugu her yerde Turkcell var, her sey Turkcell’le çalisiyor, Turkcell herkesle çalisiyor.”

“Sirket olarak sadece insanlara hizmet vermiyoruz”

Turkcell Grup bünyesinde toplam 56 milyonu askin abonesi (bireysel, kurumsal, bagli cihazlar) olmasina ragmen 84 milyonun tamaminin hayatina dokunduklarini aktaran Dr. Ali Taha Koç, “Sim karti olsun ya da olmasin herkes Turkcell’li olacak, herkesin yolu bir sekilde Turkcell’den geçecek demistik; bugün görüyoruz ki hizmet verdigimiz kisi ve kurumlar sadece Turkcell sim kartina sahip olanlar degil. Sehir hastaneleri, havalimanlari gibi kritik alanlarda altyapimizdan faydalananlar da otonom sistemlere sagladigimiz dijital teknolojilerimizi kullananlar da bizim için Turkcell’li. Uçtan uca teknoloji saglayicisi pozisyonumuz sayesinde, Turkcell hatti olsun ya da olmasin artik neredeyse herkes Turkcell’li diyebiliriz” dedi.



“Stratejik odak alanlari: Veri, enerji, siber güvenlik, yapay zekâ”

Dr. Ali Taha Koç, 600 bin kurum ve kurulusun teknoloji altyapisinin, dijital dönüsüm operasyonlarinin ve siber güvenliklerinin sirket tarafindan saglandigini belirtti.

Dr. Koç, “Tüm bunlari yaparken de dijital operatör yetkinligimize entegre bir biçimde, üretken yapay zekâ teknolojilerini kullaniyor, uydu teknolojilerini test ediyor, kuantum teknolojileri üzerinde çalisiyoruz. Türkiye’nin lider teknoloji ve sistem entegratörü pozisyonumuzu koruyacak, uçtan uca teknoloji saglamaya devam edecegiz. Bütüncül bir bakisla ele aldigimiz; Ar-Ge çalismalarimiz, dijital is servislerimiz, enerji ve bulut bilisim operasyonlarimiz, veri merkezi ve siber güvenlik faaliyetlerimiz 30’uncu yilimizin stratejik odak alanlari” dedi.



Dr. Koç, sirketin 30 yilda Türkiye’ye sundugu katkiya ve gelecek vizyonuna dair de su ifadelerde bulundu:

“Türkiye’den kazandigimizi Türkiye’ye yatiriyoruz”

“30 yillik tarihimiz boyunca insanimizin ihtiyaçlarinda, egitimden spora, kültür-sanattan sürdürülebilirlige, her yas grubundan ve toplumun her kesiminden milyonlarca vatandasimizin yaninda olduk. Üretime dahil olan kadinlari, gelecegin parlayan yildizi gençleri ve basarilariyla gögsümüzü kabartan sporculari unutmadik. Ülkemizin küresel arenadaki gücünü artiracak ve toplum için daha faydali bir dijital gelecek ortaya koyacak yatirimlarimizi sürdürecegiz. Müsterimiz olsun olmasin, insanlardan nesnelere, sirketlerden teknoloji ekosistemine ve onlarca sektöre, sosyal sorumluluktan çevresel sürdürülebilirlige Her yerdeyiz, herkesleyiz, her seyleyiz... Türkiye’den kazandigimizi Türkiye’ye yatiriyoruz.”

Turkcell’in 30’uncu yil reklam yüzü oyuncu Kerem Bürsin

Yeni reklam kampanyasinda “Her sey Turkcell’le çalisiyor, Turkcell herkesle çalisiyor” mesajinin altini çizen marka, uçtan uca sagladigi teknolojileri farkli hikayelerle anlatiyor. Kerem Bürsin’in basrolde oldugu ve çekimlerin dört gün sürdügü filmde, operatörün hayatin her aninda oldugu vurgusu yapiliyor. Bireyleri oldugu gibi sirketleri ve sektörleri de birbirine bagladiklarini; akilli cihazlar, otonom araçlar, sehir hastaneleri, havalimanlari gibi markanin görünmedigi alanlarda da mobil iletisimin Turkcell’le saglandigi mesaji veriliyor.

Yeni kampanyanin, sirketin 30’uncu yil stratejisini destekledigini söyleyen Turkcell Genel Müdürü, Kerem Bürsin’in enerjisiyle sirkete çok yakistigini ifade etti.

“Iletisim kampanyamizi sevgili Kerem Bürsin ile baslattik. Kendisine bir kez daha tesekkür ediyorum. Hem kendisi hem de enerjisi Turkcell’e çok yakisti.”

Aksiyon sahnelerinde dublör kullanmayan oyuncu Kerem Bürsin, “Ülkemizin en degerli markalarindan Turkcell’in 30’uncu yil iletisiminin bir parçasi olmak benim için çok anlamli. Teknolojiyi hayatin içinden örneklerle anlattigimiz seride bol aksiyonlu ve eglenceli sahneler izleyeceksiniz. Ilk sahneye annemin konuk oyuncu olarak katilmasi da ayrica müthis bir ani oldu bizim için. Sirketin 30’uncu yasina özel sürprizlerini de yil boyu yayinlanacak farkli filmlerde göreceksiniz” dedi.



Turkcell’den 30’uncu yil sürprizleri

Yapilan açiklamaya göre, 30’uncu yasini yil boyu farkli sürprizle kutlayacak olan operatör, müsterilerine pek çok avantaj saglayacak. Abonelerin paketindeki GB ve dakikalar ikiye katlanirken, gençlere yönelik sinema ve yemek faydasi gibi birçok kampanya yil boyu devam edecek.
Kaynak: İHA