Balkondaki Sepete Nisan Almislar

Rize’de çamasir asmak için balkona çikan vatandas, sepetindeki deligi ve yerde bulunan mermi çekirdegini görünce soke oldu.

Balkondaki Sepete Nisan Almislar
Rize’de Yeniköy Mahallesi Papatya Caddesinde 6 katli binanin en üst katinda yasayan Burçin Öksüz, çamasirlarini asmak için balkona çikti. Marketten alisveris için balkonundan sarkittigi sepetin kirik oldugunu fark eden Öksüz, sonrasinda 2,5 yasindaki kizi Özge’nin yerden mermi çekirdegini aldigini görünce soke oldu. Öksüz, olayin ardindan hemen polise haber verdi. Öksüz yasadigi olayin ardindan yapilan eglencelerde havaya sikilan mermilerden ötürü can kayiplarinin yasanmamasi için vatandaslarin daha duyarli olmasi gerektigine vurgu yapti.

Yasadigi olayi anlatan Burçin Öksüz, vatandaslarin eglencelerde daha duyarli olmalari gerektigini ifade ederek “Çamasirlari balkona asmak için içeriden geldim. O sirada asagiya dogru saldigim sepetim vardi. Onun parçalarini yerde buldum. Rüzgardan yere düsüp kirilmis zannettim. Kizim Özge, yerde bir sey buldu. O aliyordu dokunmasin diye ben aldim. Sonra dikkatimi çekti. Sepete bakmamla çift tarafli mermi deligi gördüm. Bir taraftan girmis diger taraftan çikmis. Korktum, panikledim çocugu içeriye götürdüm. Çok korktum. Yüksek bir yerde oturuyorum. Ben kizimla balkona çikiyorum. Balkonun demirlikleri de bosluk var. Benim kiz çocugum buralarda geziyor. Yaz geldi, biz balkonda oturacagiz. Su an ben bu korkuyla balkonda oturamam. Insanlar dügün yapacak, eglenecek diye onlarin dügünü benim cenazem olmamali. Bu konuda insanlari duyarliliga davet ediyorum. Burasi atis poligonu degil. Burada resmen benim kovami hedef almislar. Böyle bir durum asla yasanmamali. Benim evimde 2 buçuk yasinda kiz çocugum var. Ne zaman atildigini bilmiyorum. Çocuk kovani görünce ondan önce ben aldim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA