Adana'da Sicaklar Artti, Klima Satislari Basladi

Türkiye’nin en sicak illerinden Adana’da hava sicakliklari artinca klima satislarinda da yogunluk yasanmaya basladi.

Adana'da Sicaklar Artti, Klima Satislari Basladi
Türkiye’nin en sicak illerinden Adana’da Mart ayinda sicaklik rekoru kirilirken Nisan ayinda da termometreler 35 derecenin üstüne çikti. Hal böyle olunca kentte klima satislarindan artis yasandi.

“Vatandaslar elini çabuk tutmali”

Ihlas Pazarlama Adana Bölge Müdürü Cumali Geleri, konuyla ilgili Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Geleri, inverter klimalarin enerji tasarrufu açisindan çok daha fazla tercih edildigini anlatarak, “Klima teknolojisi her üründe oldugu gibi her yil yenileniyor. Bu yenilenmeyle birlikte de inverter teknolojili klimalar 4 mevsim çok rahat kullanilabiliyor. 4 mevsim hem ucuzluk hem de rahatlik sagliyor. Klima sektörü gerçekten ciddi bir planlama isteyen bir sektör. Bir çok parça ve ürün tedariki ithal olarak yapiliyor. Dolayisiyla fiyatlandirmada döviz üzerinden fiyatlandiriliyor. Su an magazalarimizda bulunan klimalar geçen yil stokladigimiz tedarikini sagladigimiz klimalar ve fiyatlari da oldukça uygun. Vatandaslarin ellerini çabuk tutup sahip olmalarini talep ediyoruz” ifadelerinii kullandi.

“Yeni konutlarla klima satisi talebi artacak”

Geçen yil sicakliklarin çok yüksek olmasi nedeniyle klima satislarinin da yogun geçtigini anlatan Geleri, “Geçen yil mevsim normallerinin üzerinde sicaklar yasanmasindan dolayi klima o sezonda bitti. Dolayisiyla klima montajlarinda gecikmeler oldu. 15-20 gün sonra yapilan montajlar vardi. Bu sene sezona tedarikli basladik. Su an fiyatlarimizda uygun kis mevsiminden itibaren satislarimiz da iyi bir sekilde devam ediyor. Hava tahmin uzmanlarinin belirttikleri duruma göre bizim de söyle bir tahminimiz var, bu yil da yine mevsim normalleri üzerinde sicakliklar olacagi beklendigi için klimalara da talebin artacagini düsünüyoruz. Öte yandan 6 Subat depremleri sebebiyle yeni yapilan konutlara da vatandaslarin tasinacagini düsünerek burada da klima talep artisinin olmasini bekliyoruz. Dolayisiyla bu yil da klima sektörü hareketli olacak ve müsterilerimizin geçen yil ki fiyatlarlar tedariki saglanan klimalari ellerinin çabuk tutup almalarini tavsiye ediyoruz” dedi.



“Klima bakimi önemli”

Klima bakiminin da önemine deginen Geleri, düzenli bakimi yapilmayan klimalarin sagliga zarar verecegini vurgulayarak sunlari söyledi:

“Bu sicaklarda klima bakimlarinin da düzenli ve siki takip edilmesi gerekiyor. Özellikle Ay da bir kere ön filtrelerin temizlenmesi gerekiyor. Klimalarda malum havayi arittigindan dolayi evde uçusan tozlar, partiküller bunlar filtrenin üzerinde birikiyor, biriken partiküller nem ile birlestiginde temizlenmezse bakteriye dönüsüyor. Allah korusun evlerde saglikli yasam derken bu bakimlar yapilmazsa hasta da olabiliriz. Bu yüzden yilda bir kere teknik servis ve bakimlarinin yapilmasini tavsiye ediyorum”

Öte yandan, Cumali Geleri geçen sene en çok Adana bölgesinde klima satisi yapildigini söyledi.

Kaynak: İHA