Trafikte Gören 'Robot' Saniyor

Fekeli maden isçisi Harun Karaca Istanbul’da engelli bir arkadasindan ilham alarak ögrendigi elektrikli tek teker ulasim araci ile Adana ve çevresini geziyor. Trafikte kendisini robot zannettiklerini söyleyen Karaca, tek teker üzerinde hem ulasimini sagliyor, hem de yollarin keyfini çikariyor.

Trafikte Gören 'Robot' Saniyor
Harun Karaca aslen Fekeli ve madende operatör oldugunu ifade ederek, "150 kilometre menzili var ve 80 kilometre hiz yapiyor. Ehliyet gerek olmadan kullanilabiliyor. Amortisör sistemi var. Trafikte hiç beklemeden her yere gidebiliyorsunuz. Istanbul’da engelli bir abim vardi. Onun ehliyetine el konmustu o da bu cihazi bulmus. Ben de motosiklet alacaktim. Motosiklet masraf deyince ben de bunu almaya karar verdim" dedi.

Türkiye’de bu aracin sadece 200 kiside oldugunu belirten Karaca, "Adana ve çevresinde tek bende var. Günlük gezme aracim bu. Tarsus’tan Adana’ya geldim. Adana’da sarj ettim ve Kozan’a geldim ve Feke’ye bununla gidecegim. Uzun menzilli bir araç oldugu için rahatlikla her yere ulasim sagliyorum. Görenler sasiriyor. Robot diyorlar uzayli diyorlar. Polisler durdurup bakiyorlar. Çok konforlu. Oturarak ve ayakta kullanilabiliyor. Ilk zamanlar zorlaniyorsunuz çabuk ögreniliyor. Bunda gaz fren yok. Öne egilince gaz, geri çekilince fren. Normal motosikletten daha saglikli. Kaza yapacaginiz zaman atlayabilirsiniz, durabiliyorsunuz. Ancak motosiklette pek öyle degil. Çok keyifli benim için" diye konustu.

Kaynak: İHA