Salona Sigmadik

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Kariyer Gelistirme ve Mezun Izleme Uygulama Arastirma Merkezi’nin birlikte düzenledigi Spor Girisimcilerimizle Bulusuyoruz-2 etkinligi gerçeklestirildi.

Salona Sigmadik
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programa; Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selahattin Akpinar, Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ömer Sivrikaya, spor girisimcileri Saban Edis, Elif Edis, Asli Delibal, Hasan Çetin ile ögretim üyeleri ve ögrencileri katildi.

Programda konusan Ömer Sivrikaya, “Ülkemizin en uzak noktasinda girisimcilik yapan ve ögrenci olarak geldikleri sehrimizde girisimcilik faaliyetlerine devam eden dört spor girisimcisini, ögrencilerimizle bulusturdugumuz için çok mutluyum. Sizler de hayata atildiginizda bazi zorluklarla karsilasacaksiniz. Bu zorluklarin neler oldugunu, nasil basa çikacaginizi girisimci sporculardan dinleyerek ögrenmis ve deneyim kazanmis olacaksiniz” seklinde konustu.

Programda; özgeçmis, girisim fikrinin olusumu, isletme ve yer seçiminin önemi, brans tanitimi, elde edilen dereceler, tüzük ve bürokrasi hakkinda bilgiler paylasildi. Saban Edis ve Elif Edis konusmalarinda, 2019 ve 2020 yilinda Düzce Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Hakkari Yüksekova’da ögretmenlik yaparken, spor salonu fikrini hayata geçirmek için verdikleri büyük mücadeleden söz etti.

Hasan Çetin ve Asli Delibal ise “Biz de sizler gibi Düzce’ye ögrenci olarak geldik. Milli sporculariz. Kendimize ait spor salonumuzu kurduktan sonra birçok ögrencimiz oldu. Büyüdük ve salona sigmadik. Su an Düzce’nin en büyük alana sahip salonunu isletiyoruz ve hedefimiz kendimiz gibi sampiyon milli sporcular yetistirerek ülkemize hizmet etmek. Biz hobimizi is olarak yapiyoruz. Hayal edin ve hayalinizin pesinden gidin” ifadelerini kullandilar.

Program, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Selahattin Akpinar tarafindan konusmacilara tesekkür belgesi ve hediye takdiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA