Meslektaslari 19 Yil Önce Sehit Olan Dalgiç Polis Için Denize Daldi

Dalgiç polisler, 19 yil önce dönemin Basbakani Recep Tayyip Erdogan ile Kore Cumhurbaskani Roh Moo-Hyun’un bogaz turu yaptigi yati kontrol için gerçeklestirdigi dalis sonrasi sehit olan polis memuru Mehmet Hulusi Çatalyürek için anma dalisi gerçeklestirdi.

Istanbul Emniyet Müdürlügü’ne bagli Deniz Limani Sube Müdürlügü’nde 10 yil boyunca “kurbaga adam” olarak görev yapan polis memuru Mehmet Hulusi Çatalyürek, 16 Nisan 2005 tarihinde dönemin Basbakani Erdogan ve dönemin Kore Cumhurbaskani Hyun’un Bogaz turuna çikmasindan önce Besiktas’ta alinan güvenlik önlemi kapsaminda dalis yapmisti.

Erdogan ile Kore Cumhurbaskaninin yatini kontrol etmisti

Erdogan ve Hyun’un bogaz turu yaptigi bir otele ait “The Istanbul” adli özel gezi yatinda rutin güvenlik incelemesi yapan deniz polisi Çatalyürek, görev dalisinin ardindan kalp krizi geçirerek 45 yasinda sehit olmustu.

19 yil önce dalis görevi sonrasinda kalp krizi geçirerek sehit düsen 2 çocuk babasi emniyet mensubunu meslektaslari unutmadi. Istanbul Emniyet Müdürlügü Deniz Limani Sube Müdürlügü ekipleri, Çatalyürek anisina dün ayni tarih ve saatte polis memurunun sehit oldugu Dolmabahçe Sarayi Sahili bölgesinde egitim dalisi gerçeklestirdi.

“Kader gayrete asiktir” notuyla anildi

Sehidin yildönümünü anma dalisi yapan dalgiç polisler, deniz tabaninda Türk bayragi açti, “Kader gayrete asiktir”, “Hulusi Çatalyürek ruhun sad olsun; Istanbul SGA” yazili kisa notlar paylastilar. Dalgiç polisler, deniz dibinde açtiklari Türk bayragi ile yüzeye çikarak anma merasimine son verdi.
Kaynak: İHA