Koçarli'da Traktör Sürücüleri Uyarildi

Koçarli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü, toprak isleme mevsiminin baslamasiyla birlikte çiftçileri traktör kazalari konusunda uyardi. Yapilan açiklamada, traktör kazalarinda ve can kaybi haberlerinde artis yasandigina dikkat çekildi.

Koçarli'da Traktör Sürücüleri Uyarildi


Aydin’da çiftçilerin tarlaya inmeleri ile birlikte traktör kazalarinda yasanan artislar nedeniyle Koçarli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü yetkileri çiftçilere koruma çerçevesi adi ile bilinen rops demiri uyarisinda bulundu. Koçarli Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, "Degerli çiftçilerimiz, toprak isleme mevsiminin gelmesi ile birlikte traktör kazalarinda ve can kaybi haberlerinde artis var. Traktör römorklarimizda mutlaka reflektör olsun. Kullanilmakta olan traktörlerde devrilme ve takla atma sonucu can kaybi yasamamaniz için, traktörlere koruma çerçevesini (rops demiri) koruma çerçevelerinin trafik kazasi sirasinda yasamlarinin olusmasini unutmayalim" ifadelerine yer verildi.



Ayrica, çiftçilerin kazasiz ve bol bereketli bir üretim yili geçirmeleri dileginde bulunulurken, çiftçilerin traktör ve ekipmanlarini düzenli olarak kontrol etmeleri, reflektör kullanmalari ve koruma çerçevelerini takmalari bir kez daha hatirlatildi.
Kaynak: İHA