Flamingolar Gölbasi'na Misafir Oldu

Ankara’nin dogal güzellikleriyle ön plana çikan ilçesi Gölbasi, göç eden flamingolara ev sahipligi yapiyor.

Flamingolar Gölbasi'na Misafir Oldu
Yesil ile mavinin bulustugu Gölbasi dogal güzellikleriyle yerli ve yabanci turistleri agirlarken, yaban hayvanlarina da ev sahipligi yapiyor. Her yil oldugu gibi bu yil da göç eden flamingolarin ugrak noktasi Gölbasi oldu. Göl Ovasi Viyadügü’nün hemen yanindaki Karagedik çayirinda ve sulak alanlarda konaklayan flamingolar renk cümbüsü olusturdu.

Flamingolari görmek isteyen doga ve fotograf tutkunlari çayirlik alanlara gelerek, bol bol fotograf çekti. Gölbasi’ndaki göletleri yasam alani olarak kullanan flamingolara herhangi bir zarar gelmemesi için belediye ekipleri ve ilçe tarim müdürlügü gerekli önlemleri aldi.

“Flamingolarin olusturduklari renk cümbüsü fotograf tutkunlarini Gölbasi’na çekiyor”

Gölbasi Belediye Baskani Yakup Odabasi, ilçenin renkli misafirlerine iliskin yaptigi konusmada, sunlari kaydetti:

“Gölbasi, Ankara’nin Türkiye’ye açilan kapisi olarak, her hizli gelisen ilçesi. Sadece yapilan projelerle degil, dogal yasam alanlari ve güzellikleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Yerli ve yabanci binlerce turist her yil ilçemizi ziyaret ediyor. Ilçemiz göletleriyle de dogal yasama ev sahipligi yapiyor. Her yil oldugu gibi bu yil da flamingolar ilçemizi ziyaret etti. Onlar bizim misafirimiz. Misafirlerimiz için ekiplerimiz tüm önlemleri aldi. Flamingolarin olusturduklari renk cümbüsü doga ve fotograf tutkunlarini Gölbasi’na çekiyor. Tüm vatandaslarimizi Gölbasi’mizi kesfetmeye davet ediyoruz."
Kaynak: İHA