Erzincan'a Iyilik Yakisir!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftasinda Erzincan’da “iyilik” farkindaligi programi gerçeklestirilecek.

Erzincan'a Iyilik Yakisir!
Erzincan Valisi Hamza Aydogdu koordinasyonunda hazirlanan “Erzincan’a Iyilik Yakisir” organizasyonunda Erzincanli çocuklar ve ebeveynlere yönelik interaktif seminer programlari, depremzede çocuklar için oyuncak hediye kampanyasi ve “Mutlu Çocuklar Için Özgür Filistin” temali uçurtma farkindaligi düzenlenecek.

Erzincan’in semalarinda ve deprem bölgesinde es zamanli olarak uçurulacak olan Filistin temali uçurtmalarda vefat eden Filistinli çocuklarin isimleri yazacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda dünyaya “baris ve iyilik” mesaji çocuklar tarafindan aktarilacak. “Mutlu Çocuklar Için Özgür Filistin” temali organizasyon ile mazlum cografyalarda yasananlara dikkat çekilecek ve Erzincan’dan dünya çocuklarina birçok dilde baris mesaji paylasilacak.

Türkiye’den dünyaya açilan ilk ve tek yerli kitap karakteri, iyilik kahramani, kültür elçisi Sakrak ve yapimci, yazar Ayse Gül Kara Zorlu’nun hazirlayip sundugu interaktif programlarda “kitap okumanin önemi, kitap okumanin iyi insan olmaya etkisi, yerli üretmenin farkindaligi, basarinin altin anahtarlari, degerler ve hayal kurmanin gelecege etkisi anlatilacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda mutlulugun “paylasilarak” artacagi egitici oyunlarla aktarilacak.

17 Nisan’da baslayacak organizasyon 21 Nisan’da son bulacak.

Program: Nisan Ebeveyn Programi

Program adi: Zengin Olmak Ister Misiniz?

Zenginlik nedir? Zenginliklerimizin farkinda miyiz? Nasil gerçek zenginligi yakalariz? Sorularinin cevaplarini bulacagimiz bir program olacaktir. Programin sonunda büyük bir içsel farkindalik yasayacak olan katilimcilarin ebeveynlik serüvenlerinde bilinçli bir “uyanis” gerçeklesecektir. Ayrica programa katilanlar deprem bölgesindeki çocuklar için 23 Nisan hediyeleri getirecekler.

Program tarihi: 17 Nisan 2024, program saati: 13.00, program yeri: Il Müftülük Konferans Salonu

17 Nisan Çocuk Programi: Programin adi: Sakrak’la Oyuna Var Misin? Iyilik kahramani Sakrak ile eglenirken ögrenilecek bir program yapilacak. Yazar yapimci Ayse Gül Kara Zorlu’nun sunumu ile okuma sevgisi, yerli üretmenin önemi, degerler, paylasma ve hayal kurma farkindaligi interaktif oyunlarla anlatilacaktir. Programa katilan tüm çocuklar depremzede çocuklar için 23 Nisan karti ve oyuncak getirecekler.

Katilimci çocuklara Erzincan Valiligi tarafindan egitici hikaye kitaplari ve Erzincan yöresel kiyafetli oyuncaklar hediye edilecek. 23 Nisan haftasi için hazirlanan hediyelerin Erzincan’a dair aidiyet duygusu kazanimi da saglanmis olacak.

Program tarihi: 18 Nisan 2024, program saati: 13.00, program yeri: Il Müftülük Konferans Salonu.

23 Nisan Deprem Bölgesi ve Erzincan’da Ayni Anda Uçurtma Festivali. Programin adi: Mutlu Çocuklar Için Özgür Filistin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda depremzede çocuklari unutulmadigi gibi Filistinli çocuklar da unutmuyoruz.

Erzincanli çocuklarin ve ebeveynlerin hazirladigi 23 Nisan Kartlari, oyuncaklar ve kiyafetler deprem bölgesine götürülecek. Ayrica Erzincan yöresel kiyafetli oyuncaklar ve egitici hikaye kitaplari da Erzincan Valiligi tarafindan hediye edilecek.

Depremzede çocuklarla Sakrak programi gerçeklestirilecek ve ardindan Filistin Bayrak renklerinde uçurtmalar hazirlanacak. Ayni anda Erzincan’da da uçurtmalar yapilacak ve uçurulacak.

Program tarihi: 23 Nisan 2024, program yeri: Elbistan, program yeri: Erzincan - Atletizm Pisti - program saati: 16.00
Kaynak: İHA