Bazdogan 'Kaan 5. Nesil Savas Uçagi'

Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAS) Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Rafet Bozdogan, Kaan’in 5. nesil savas uçagi olduguna ve Türkiye’nin bu uçagi uçuran 5. ülke konumunda bulunduguna dikkat çekti.

Bazdogan 'Kaan 5. Nesil Savas Uçagi'
Türk Havacilik ve Uzay Sanayii A.S. (TUSAS) Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Rafet Bozdogan, “TUSAS ve Türk Havaciligi” adli konferansta Düzce Üniversitesi ögrencileriyle bir araya geldi. Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen programa; Düzce Valisi Selçuk Aslan, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Burçin Sarican, Düzce Baro Baskani Av. Taner Çakir, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri ile Düzce Üniversitesi ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Programin açilisinda konusan Rektör Nedim Sözbir, TUSAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Rafet Bozdogan’i Düzce Üniversitesi’nde agirladiklari için onur ve mutluluk duyduklarini ifade etti.

TUSAS’in savunma sanayiinde Türkiye’nin göz bebegi oldugunu söyleyen Sözbir, Prof. Dr. Rafet Bozdogan’in TUSAS ve Milli Muharip Uçagimiz Kaan hakkinda önemli bilgiler paylasacagini belirterek programin hayirli olmasini temenni etti.

Programda konusan Vali Selçuk Aslan, Türkiye’de uçak sanayisinin 1910’lara kadar uzandigina isaret ederek, 5. nesil Milli Muharip Uçagimiz Kaan’in uçusuna sahitlik ettiklerini ve bu noktaya kolay gelinmedigini sözlerine ekledi. Ülke olarak bir yola çiktiklarini ve kendi ayaklarimiz üzerinde durduklarini dile getiren Aslan, ögrencilerin programdan alacaklari ilhamin yeni kapilarin açilmasina vesile olacaginin da altini çizdi.

Konusmasini yapmak üzere kürsüye davet edilen Rafet Bozdogan, TUSAS’in Türkiye’nin havacilik ve uzay sanayisinin en büyük sirketi oldugunu belirtti.

Kibris Baris Harekati’ndan sonra hizli bir sekilde kurulan TUSAS’in ardindan 1984’te TAI sirketinin kuruldugunu, 2005’te TAI ile birlesen TUSAS’in yüzde 100 milli bir sirkete dönüstügünü dillendiren Bozdogan, TUSAS’in; bagli ortakliklari, istirakleri, mali verileri ve Mühendis Gelistirme Programindan söz etti.

TUSAS’in; Uçak, Helikopter, IHA, Uzay ve Havacilik Yapisallari olmak üzere 5 ana üretim alani oldugunu ifade eden Bozdogan, sirketin ürünleri ve son olarak Milli Muharip Uçagimiz Kaan hakkinda detayli bilgiler aktardi. Kaan’in 5. nesil savas uçagi olduguna ve Türkiye’nin bu uçagi uçuran 5. ülke konumunda bulunduguna dikkat çeken Bozdogan, katilimcilardan gelen sorulari yanitlayarak konusmasini sonlandirdi.

Programin sonunda Rafet Bozdogan’a, Vali Selçuk Aslan tarafindan hediye, Rektör Sözbir tarafindan tesekkür belgesi takdim edildi.

Prof. Dr. Rafet Bozdogan ise Selçuk Aslan’a, Nedim Sözbir’e ve Burçin Sarican’a Kaan uçaginin maketini hediye etti.
Kaynak: İHA