Selendi'de Tütün Dikimleri Basladi

Manisa’nin önemli tütün üretim merkezi olan Selendi ilçesinde aylar öncesinden hazirlanan tütün fideleri toprakla bulustu.

Selendi'de Tütün Dikimleri Basladi
Tütünde kota nedeniyle ekimi 2000’li yillarin baslarinda azalan tütün Manisa’nin Selendi ilçesinde toprakla yeniden bulusmaya basladi.

Tarimi kisitli yapilan ancak son yillarda tekrar üretimde yükselmeye baslayan tütün, çiftçilerin yine gözdesi haline geldi. Kotanin kaldirilmasi sonrasi yeniden üreticilerin gelir kaynaginin basinda gelen tütün için Selendili çiftçiler yogun bir sezona girdi. Selendi’de yaklasik 2 bin 500 çiftçi, 55 bin dekar arazide üretilecek olan tütün fidelerini toprakla bulusturmaya basladi.

Traktör ile tütün dikimlerinin basladigi bugünlerde üreticiler aksamdan hazirladigi fideleri sabahin ilk isiklari ile birlikte tarlada toprakla bulusturuyor. Tütün mesaisi gece saatlerine kadar devam ediyor. Ilçe genelinde baslayan tütün dikimlerinin ardindan ürünün elde edilebilmesi için çapasi, kirimi, kurutmasi ve satisa hazirlanmasinin yil sonunu kadar sürecegi ögrenildi. Üretici Mehmet Kizilarslan, "Bizim ekonomimiz tütüne bagli. Bir yillik ekmegimizi bundan kazaniyoruz. Insallah bu yil verimli bir sezon olur. Girdisi çok fazla ve masrafli bir ürün. Onun için fiyatlardan yüksek beklentimiz var” dedi.

Konuyla ilgili açiklama yapan Selendi Ziraat Odasi Baskani Servet Akyildiz ise sunlari söyledi: "Tütünün en kalitelisi Selendi topraklarinda yetisiyor. Ilçemiz ekonomisinin en önemli kalemleri arasinda yer alan tütün üretimi çiftçimizin gözde tarim ürünü. Tütün yetistirmek bir sanattir. Simdiden telasi basladi.

Hayirli bir sezon olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA