Il Genel Meclis Baskani Sözen Oldu

Karabük Il Genel Meclisinin yapilan ilk toplantisinda, AK Parti Grup karari geregi gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden Il Genel Meclis Baskani seçildi.

Il Genel Meclis Baskani Sözen Oldu
31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük Il Genel Meclisi ilk toplantisini Il Özel Idare Meclis salonunda gerçeklestirdi.

Saygi durusu ve Istiklal marsinin okunmasi ile baslayan toplanti en yasli üye olan CHP Il Genel Meclis Üyesi Mehmet Oguz’un baskanliginda açilisi yapildi. Meclisin ilk gündem maddesi olan Il genel Meclis Baskanliginda Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapali oylama sonucu 16 meclis üyesi tarafindan yeniden baskan seçildi.

Il Genel Meclis Baskani seçilen Ahmet Sözen, yaptigi konusmasinda, Karabük Il Özel Idaresinin bugün gelmis oldugu noktada çevre il özel idareleri ile kiyaslandiginda kendi kendine yeten, artik satin almayan, üreten, üretim tesislerini kurmus ve önemli noktaya gelmis bir Il Özel Idaresi hüviyetinde oldugunu söyledi.



Il Özel Idaresinin geldigi noktada emegi geçen herkese tesekkür eden Sözen, “ Kamu kaynaklarinin etkili ve verimli bir sekilde simdiye kadar kullanmasini azami özen gösteren il genel meclisimiz, bundan sonra yapacagi tüm çalismalarda da bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir. Il Genel Meclisi ile ilgili hususta 5302 sayili il özel idaresi kanunuyla yetki ve sorumluluklari belirlenmis ve görev sorumluluk alani tüm il sinirlari olan, ayni zamanda il özel idaresinin de karar kollari olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmis bir kurum halindedir.

Bundan sonraki çalismalarimiz içerisinde önem verecegimiz tek husus birlik beraberligimiz olacaktir. 5 yillik bir çalisma döneminde simdiye kadar oldugu gibi birlik beraberlige önem vererek, azami özen göstererek, çalismalarimizi hep birlikte yürütecegiz. Karabük’ün ve kirsalda yasayan vatandaslarimizin daha rahat bir yasama kavusmasi için ve daha rahat bir yasam sürmeleri için il genel meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir.”dedi.

Konusmalarin ardindan yapilan seçimlerde Katip üyeligine, Ahmet Okan Kirman ve Mesut Aydin, Meclis 1. Baskanvekilligine Ertan Misirli (AK Parti), Meclis 2. Baskanvekilligine Enver Kemik (MHP), Encümen üyeligine ise Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik ve Mesut Aydin seçildi.

Daha sonra gündem maddeleri geregi ihtisas komisyon üyeleri üyeleri seçimleri ve ardindan diger gündem maddeleri görüsüldü.
Kaynak: İHA