Esnafa 'Portakal Çiçegi Karnavali' Dopingi

Adana’da bu sene 12’ncisi düzenlenen Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali esnafa can suyu oluyor.

Esnafa 'Portakal Çiçegi Karnavali' Dopingi
Adana’da bu sene Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne dahil edilen 12’nci ‘Uluslararasi Portakal Çiçegi Karnavali’nin heyecani tüm kenti sardi. Kentte kebap ve sirdancilar basta olmak üzere tüm esnaf, karnavalla islerin açilmasini bekliyor.

Ayrica karnavala bu sene yerli ve yabanci yüz binlerce kisinin katilmasi bekleniyor. Global krizler nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa ise karnavalin can suyu olmasi bekleniyor.

“Herkesi Adana’ya bekliyoruz”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan kebapçi esnafindan Yasar Aydin, “Zaten yogun olan islerimiz 5’e katlandi. Is yerimizde ayni anda 2 bin kisi otururken disarida kuyruk metrelerce uzadi. Yurt içi ve yurt disindan gelen insanlar Adana Kebap’a doydu. Herkesi Adana’ya bekliyoruz. Adana’mizda birçok lezzetimiz var. Herkesi buraya bekliyoruz ve Adana’nin lezzetlerini tatmasini istiyoruz” dedi.

Esnafin karnaval ile mutlu oldugunu anlatan Aydin, “Herkes mutlu. Esnaflarin yüzü gülüyor. Çarsida insan yogunlugundan geçilemiyor. Bu karnaval herkese çok iyi geldi” ifadelerini kullandi.

“Adana’ya katki sagliyor”

Dönerci esnafindan Mehmet Ikram Tas ise, “Çok heyecanliyiz. Is yerlerimiz tiklim tiklim. Hem Portakal Çiçegi Karnavali hem de Adana Lezzet Festivali Adana’ya maddi ve manevi bir katki sagliyor. Cuma, Cumartesi ve Pazar günü çok daha yogun olacak. Herkesi bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA