Belediye Baskanindan Örnek Davranis

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde 31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde belediye baskani seçilen Serkan Civa, sahadaki görevlerini aksatmasindan dolayi kendisine yapilan "hayirli olsun" ziyaretlerinin saat 14.00 ile 17.00 arasinda yapilmasini istedi.

Belediye Baskanindan Örnek Davranis
Sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan Baskan Civa, bir seçim süreci yasadiklarini, zorlu bir maraton oldugunu belirtti.

Sözlerinin yanlis anlasilmamasini isteyen Baskan Civa, "Allah razi olsun bizi desteklediniz, güvendiniz, bizi bu makama layik gördünüz. Biz de sizin için, memleket için elimizden ne geliyorsa yapmaya haziriz ve insallah yarindan itibaren marsa basacagiz. Yalniz sizlerden birkaç istegim olacak. Yani kimse söyledigimi yanlis anlamasin, algilamasin. Bu memleketin acilen hizmete ihtiyaci var. Acilen yapilmasi gereken isler var. Bir acil eylem düzenledik, düzenliyoruz. Yani o anlamda sizden söyle bir ricada bulunacagim. Ziyaret saatlerinizi, hayirli olsun ziyaret saatlerinizi 2 ile 5 arasi yaparsaniz memnun olurum. Çünkü benim sahada olmam gereken yerler var, acil yapilmasi gereken isler var" dedi.

Yapilacak isleri anlatan Civa, “Sehir içi düzenlemesi ve otopark sorunu. Terminal sorunu, sokak hayvanlari yasam alani, millet bahçesi, aile çay bahçesi, kapali hali saha, mahalle parklari, bakim ve onarim yapilanmasi, yenilenmesi ve ilçe tuvaletlerinin tekrardan elden geçmesi, düzenlenmesi. Biz nasip olursa bu saydiklarimi bu yaz tatilinin sonuna kadar yapmayi hedefliyoruz, planliyoruz ve yaz sonunda bunlari yaptiktan sonra da festival, konser ve güres düzenlemek istiyoruz. Ondan sonra yaz tatilinin bitimine kisa girdigimiz zaman bol bol çay da içeriz, kahve de içeriz, hep birlikte otururuz. Tekrar söylüyorum. Sizden ricam ziyaret saatlerinizi, hayirli olsun saatlerinizi, saat 2 ile 5 arasi yaparsaniz memnun olurum. Çünkü benim sahada olmam lazim. Sahada yapilacak çok isimiz var. Benim koltukta oturacak maskem yok. Zaten hep söyledik, biz bu ise hizmet için geliyoruz. Insallah sizin için daha iyi hizmetler yapacagiz" diye konustu.



“Bize 6 ay, 1 sene müsaade edin”

Bir diger sorunun da belediyeye isçi alimi basvurusu oldugunu aktaran Baskan Civa, sunlari kaydetti:

“Bir sorunumuzu daha söyleyeyim. O da belediye isçi alimiyla alakali. Simdi herkes geliyor. Günde en az 20 kisi, ‘bizi belediyeye alin, bizi belediye ise alin.’ Yani gönül ister ki bütün ilçeyi belediyeye ise alalim. Fakat bu belediyenin bir mali yapisi var. Son dönemde zaten seçimden iki üç ay önce 20 tane eleman alinmis. Bunu herkes biliyor. Yani su anda belediyenin geliri giderini karsilamadigi durumunda. Yani biz illa ki alim yapacagiz. Fakat ilk alti ay, bir sene bize dokunmayin. Biz de hizmet edelim. Zamanla yapacagimiz isler var. Hadrianopolis Antik Kenti yolu üzerine yöresel ürün pazari yapacagiz. Çay ocaklarimiz olacak. Belediyeye ait kafeteryalarimiz olacak, isletmelerimiz olacak. Insallah oralara biz de eleman alimi yapacagiz. Yani bu meyanda, bu denklemde biraz bize bir müsaade verin, biraz izin verin. Biz biraz su memlekete bir hizmet edelim insallah. Sizin için yapilan her sey daha iyi Eskipazar için. Anlayisiniz için tesekkür ederim.”
Kaynak: İHA