Filistin Için Tek Yürek Oldular

Sakarya’da Milli Irade Sivil Toplum Kuruluslari üyeleri Filistin’e destek olmak için bir araya geldi. Zulme dikkat çeken yazilarin yer aldigi pankartlari tasiyan vatandaslar, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari protesto etti.

Filistin Için Tek Yürek Oldular
Sakarya Milli Irade Sivil Toplum Kuruluslari üyeleri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarini protesto için 17’nci basin açiklamalarini gerçeklestirdi. Üyeler, "Insanlik ölüyor, dünya seyrediyor", "Zulme sessiz kalma", "Müslümanlar kardestir" yazili pankartlari tasiyarak, tepki gösterdi.

"Yeterince destek olamamanin hüznünü ve utancini tasiyoruz"

Grup adina açiklama yapan Cihat Deniz, Ramazan Bayrami’nin hüzünle karsilandigini söyleyerek, "Filistin’de direnen kardeslerimize yeterince destek olamamanin hüznünü ve utancini tasiyoruz. Terörist Israil tarafindan islenen zulümler, dünyanin gözünün önünde sanki bir film gibi gösteriliyor; çocuklar, masumlar, acimasiz ve orantisiz güç kullanilarak yok ediliyor. Ümmetin izzetli halki olan Gazzeli kardeslerimiz açlik, hastalik, vahset, katliam ve soykirima maruz birakilarak, direnisleri kirilmaya çalisiliyor" dedi.



"Korku filmlerinde görsek inanamayacagimiz görüntüler her dakika önümüze düsüyor"

Deniz, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bebekler safak vakti dogup, safak vakti öldürülüyor. Kimisi dünyaya gözünü açmadan katlediliyor. Tüm dünyada seyredip, çetelesini tutmaktan baska bir sey yapmiyor. 6 aydir süren savasin en aci tarafi çocuklar. Korku filmlerinde görsek inanamayacagimiz görüntüler her dakika önümüze düsüyor. Filistin’deki zulüm bugün baslamadi. Kendilerini güçlü, silahli ve teknik olarak üstün gören zalimler bu cesareti, tepki vermeyi unutmus, ümmet bilincinden uzaklasmis, umutsuzluk ve çaresizlige kapilmis Müslümanlarin sessizliginden aliyor. Bu katil sürüleri kendilerine tahammül edildikçe daha da azginlasiyorlar. En dogru haberleri veren süphesiz Allah’in kelami olan Kur’an-i Kerim’dir"

Miting, dua okunmasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA