Bayram Harçligi Kuyrugu

Adana’nin Kozan ilçesinde bir kisinin çocuklara bayram harçligi dagitacagini duyurmasi üzerine evinin önünde uzun kuyruk olustu.

Bayram Harçligi Kuyrugu
Türkeli Mahallesi’nde Ali Baysal ve esi Zeycan Baysal evinin bahçesine toplanan onlarca çocuk ile Ramazan Bayraminin coskusunu yasadi. 2006 yilindan buyana her yil geleneksel hane getirdikleri bayramlasmayi sürdüren aile mahallede yaklasik 400 çocuk ile bayramlasip onlara bayram harçligi verdi. Bu nedenle evin önünde çocuklar uzun kuyruk olusturdu.

Emine Demir, bayram harçliklarinin bu yil yükseldigi için mutlu oldugunu söyledi.

Çocuklardan Ahsen Aktas, önce evde ailesiyle bayramlastigini, simdi ise komsulari ile eski günlerdeki gibi bayramlasmaya katildiklarini kaydetti.

Mahallede yüzlerce çocugun yüzünü güldüren Ali Baysal, mahallede her bayram geleneksel bayramlasma düzenlediklerini kaydederek, “2006 yilindan bu yana mahallede çocuklarin yüzünü güldürmek bu gelenegi yasatmak için hem çocuklarimiz ile bayramlasiyoruz hem de harçlik veriyoruz. Onlarin yüzü gülünce bizlerinde yüzü gülüyor. Güzel bir bayram programi oluyor ve mahallede tüm çocuklar bayrami senlik havasinda geçiriyor” dedi.

Esi Zeycan Baysal ise her bayram çocuklarla bir araya geldiklerini kaydederek, "Çocuklarin yüzündeki gülümseme bizleri de çok mutlu ediyor. Yaklasik 18 yildir bu gelenegi sürdürüyoruz. Artik çocuklar alisti, bizler de mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA